Parapolitika.gr: Ύμνοι σε Μητσοτάκη για τα… πέτρινα βατραχάκια και το φενγκ σούι

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει... από φενγκ σούι, αρνητική ενέργεια και το κακό το μάτι

mitsotakis5

Μπορεί σε κάποια άλλη χώρα η συνέντευξη ενός πρωθυπουργού να προσέλκυε το ενδιαφέρον των media λόγω του περιεχομένου της, πόσο μάλλον σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εν μέσω πανδημίας, η ελληνική πραγματικότητα όμως έρχεται για μια ακόμη φορά να «ξεπεράσει» όλα όσα θεωρούνταν μέχρι τώρα ως δεδομένα.

Μετά την απλοχέρη κρατική επιχορήγηση σε φίλα κυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέσω της περιβόητης λίστας Πέτσα, φαίνεται να δημιουργείται ένα νέο τοπίο στα media, όπου κάποια από τα εν λόγω ΜΜΕ καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους για να χτίσουν το προφίλ του επιτυχημένου – σε όλα τα επίπεδα – πρωθυπουργού.

Μπορεί ο ανταγωνισμός να είναι μεγάλος, ωστόσο με σημερινό δημοσίευμά της η ιστοσελίδα parapolitika.gr φαίνεται να κερδίζει την κούρσα, καθώς από τη χθεσινή συνέντευξη Μητσοτάκη στη Μάρα Ζαχαρέα και το Star ξεχώρισε το «μελετημένο φενγκ σούι του πρωθυπουργικού γραφείου».

Σύμφωνα λοιπόν με το κομμάτι που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γιάννη Κουρτάκη, τα πέτρινα βατραχάκια στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι αυτά που φροντίζουν για το φενγκ σούι και κατ’ επέκταση την καλή ενέργεια του πρωθυπουργού.

Αφού ο συντάκτης διαβεβαιώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει από φενγκ σούι, παρουσιάζει το πρωθυπουργικό του γραφείο το οποίο «είναι διακοσμημένο, ένα μέρος τουλάχιστον, σύμφωνα με τις επιταγές και τις συμβουλές του φενγκ σούι, που υπόσχεται ισορροπία, τύχη και ευημερία» όπως αποκάλυψαν τα πλάνα και οι φωτογραφίες από τη χθεσινή του συνέντευξη.

Και συνεχίζει, αναλύοντας τη διακόσμηση μέσα από μια σειρά φωτογραφιών:

«Τα πέτρινα βατραχάκια, σε στάση διαλογισμού, είναι χαρακτηριστικά σύμβολα του φενγκ σούι και τα είδαμε να κοσμούν τόσο το γραφείο του, όσο και την βιβλιοθήκη του, ανάμεσα σε πολλά βιβλία. Τι συμβολίζουν; Σύμφωνα με το φενγκ σούι προσφέρουν προστασία από κάθε αρνητική ενέργεια και κακό μάτι, αλλά παράλληλα και συναισθηματική ισορροπία, αγάπη, ευτυχία και αφθονία. Ο χαμογελαστός βάτραχος δε σε στάση λωτού, συμβολίζει στο φενγκ σούι την ισορροπία ανάμεσα σε πνεύμα-σώμα-μυαλό».

Παρακάτω, συνεχίζει την ανάλυση για τον βάτραχο επισημαίνοντας ότι «το φενγκ σούι προτρέπει να τοποθετήσουμε έναν βάτραχο μέσα στον εργασιακό μας χώρο για να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα, την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, την προστασία από κάθε είδους απώλεια και κυρίως για να προσελκύσετε την επιτυχία, την καλή τύχη, τη σοφία και τη μάθηση και την έμπνευση» ενώ παράλληλα «βοηθάει επίσης σε μια ολοκληρωτική αναγέννηση που αναζωογονεί και οδηγεί σε νέες προοπτικές και καταστάσεις».

Τέλος, αφήνει και ένα υπονοούμενο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο προτρέπει να… συνεχίσει τη σκληρή αυτή δουλειά, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Αυτά βέβαια είναι οι ισχυρισμοί και οι προτροπές του φενγκ σούι. Το κατά πόσο είναι αποτελεσματικοί αυτό αφορά την υποκειμενική κρίση. Στην περίπτωση του πρωθυπουργού πάντως… χρειάζεται δουλίτσα ακόμη.»

 

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

InCollage 20240423 092006837

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο ιδιοκτήτης του Twitter (X), Έλον Μασκ, φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που παρουσίαζε…

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Κανάκης

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Αποκαλύψεις έκανε ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός, απέφυγε να πάει…

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων