Ύμνοι Φουρθιώτη σε Νικολάου και Οικονόμου: Τόσο εξαιρετικές οι συνθήκες στις φυλακές, που δε θέλει να φύγει (video)

Ο Φουρθιώτης πλέκει το εγκώμιο της Σοφίας Νικολάου και του Λευτέρη Οικονόμου για την «εξαιρετική τους δουλειά» στις φυλακές Κορυδαλλού

NewsRoom 25/05/2021 | 16:29

Στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» εμφανίστηκε από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις οποίες κρατείται ο Μένιος Φουρθιώτης, το πρωί της Τρίτης.

Ο προφυλακισμένος Μένιος Φουρθιώτης, μίλησε για πάνω από μισή ώρα στην τηλεοπτική εκπομπή, αναφέροντας μεταξύ άλλων, το πόσο εξαίρετη δουλειά κάνει η κυβέρνηση στις φυλακές Κορυδαλλού, πλέκοντας το εγκώμιο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου αλλά και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Μπορεί οι καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες κράτησης σε σωφρονιστικά ιδρύματα ανά τη χώρα να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά για τον Μένιο Φουρθιώτη, όλα βαίνουν καλώς.

Όχι μόνο περιέγραψε μια ζωή ειδυλλιακή μέσα στις φυλακές, αλλά όπως ο ίδιος είπε, είναι τόσο καλές οι συνθήκες που… δεν θέλει να φύγει.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στην εκπομπή «αξίζουν συγχαρητήρια οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι αρχιφύλακες, η διευθύντρια των φυλακών, που έρχονται από τις 6 το πρωί και φεύγουνε το βράδυ για να κοιτάνε έναν-έναν τους κρατούμενους». Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον Λευτέρη Οικονόμου και τη Σοφία Νικολάου για την «εξαιρετική τους δουλειά» στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Εγώ όχι μόνο δεν θέλω, αλλά εφόσον κριθεί από τη Δικαιοσύνη, όποια κι αν είναι η απόφασή της, είτε είναι στο 18μηνο, οτιδήποτε γιατί όλα αυτά είναι θέματα δικονομικά, θα την σεβαστώ όποια κι αν είναι…» ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, που σχετίζονται με τις απέλπιδες προσπάθειές του να μείνει εκτός φυλακής και το αίτημα μεταφοράς στο Δρομοκαΐτειο.

Εντύπωση παράλληλα δημιουργεί και το γεγονός ότι για την τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πρόσβαση σε συσκευή επικοινωνίας για τόση ώρα, συνθήκη που δεν επικρατεί και για τους υπόλοιπους κρατούμενους.