Απαράδεκτη η απόφαση ανάμειξης του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ στα εσωτερικά της Συρίας

Άρθρο - παρέμβαση για τη νέα «εμπλοκή» της ηγεσίας της Ε.Ε. στα εσωτερικά  της Συρίας, με απόφαση  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

markus spiske wIUxLHndcLw unsplash

Αναλυτικά το άρθρο και η τοποθέτηση του Στεφάνου Τζουμάκα:

Με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση των ηγετών της ΕΕ για τη κρίση στη Συρία, για την οποία κρίση έχουν ανάμειξη και ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ,  καιρός είναι να δούμε και κάποιες επιπλέον παραμέτρους.

Δεν φταίνε μόνο οι ιμπεριαλιστές και γενικά οι άλλοι. Το Αραβικό έθνος έχει ακόμα  θεσμούς από τη Δουλεία και από τη Φεουδαρχία. Ορισμένα καθεστώτα με κληρονομημένους  βασιλείς, πρίγκηπες, δικτάτορες και προέδρους λειτουργούν και με θεοκρατικούς μηχανισμούς του Μεσαίωνα. Οι φύλαρχοι  και οι φυλές είναι ένα από τα  χαρακτηριστικά  των προ-καπιταλιστικών σχέσεων. Ολιγαρχίες λυμαίνονται τους πλουτοπαραγωγικούς  πόρους  που σε πενήντα χρόνια δεν θα υπάρχουν. Οι πρίγκηπες και τα τέκνα των  παρασιτικών  φυλών και φυλάρχων εδρεύουν και κερδοσκοπούν στην Wall Street, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο City του Λονδίνου, όπου οι πιο λούμπεν  καταχραστές του πλούτου  των χωρών τους  αγοράζουν  ό,τι βρουν. Πλούτος από πρόσοδο  και όχι από εργασία.  Μέχρι και αγοραστές  αθλητικών ομάδων  στη Μεγάλη Βρετανία  και όχι μόνο. Το  επικερδές εμπόριο των απανταχού οπαδών των γηπέδων, καλά κρατεί.

Ποιος ή ποιοι θα τους εμπνεύσουν, με ποιο σχέδιο  για να συγκροτηθούν  ως Αραβικό Έθνος, σε μια ομοσπονδία ισότιμων κρατών, με ομοσπονδιακή Γερουσία, με ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με μια  ομοσπονδιακή ηγεσία  και αντίστοιχη κυβέρνηση,  με ένα νόμισμα, ένα στρατό, μια εξωτερική πολιτική, με πολιτικά κόμματα,  με κατάργηση της θεοκρατίας, της βασιλείας, των φέουδων και των φυλάρχων; Με ισότητα  των πολιτών  και  την διασφάλιση ελευθεριών και  δικαιωμάτων. Για να μη φταίνε οι άλλοι και οι αποικιοκρατικές επιδιώξεις με  το «διαίρει  και βασίλευε». Για να μην δικαιώνεται το δόγμα  Μπρεζίνσκι και η  στρατηγική  των ΗΠΑ  για επέμβαση σε τρίτες χώρες, με τη  γνωστή καμπάνια για την «εξαγωγή  δημοκρατίας», που οδήγησε σε οικονομική και κοινωνική διάλυση μια σειρά από αραβικές χώρες.

Η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ, είναι μια ακόμα επίδειξη επιβολής των συμφερόντων της  διεθνούς και περιφερειακής πολιτικής των ΗΠΑ και  της ΕΕ  που παράγει θανάτους, πόνο και  πρόσφυγες, για να βρίσκουν  φτηνό ανθρώπινο δυναμικό οι  μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις  στη Δύση.

Η  Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων θέλει πάνω από έξι εκατομμύρια νέων μεταναστών, ως νέους  φτηνούς ανειδίκευτους εργαζόμενους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει  120  εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τριάντα εκατομμύρια ανέργους. Το 35%  και πλέον των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ένα εκατομμύριο και πλέον είναι άνεργοι στην Ελλάδα. Και ο μισός εργατικός πληθυσμός της χώρας εργάζεται με αμοιβές  πρεκαριάτου των 300 ευρώ.

Για αυτά  τα εθνικά θέματα  δεν επιτρέπει  καμία δημόσια συζήτηση  το σύστημα διαπλοκής στην Ελλάδα αλλά  και σε όλη την  Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα στα δελτία των οκτώ και στα πρωινάδικα  αχρείοι  καναλάρχες με  στρατευμένους προπαγανδιστές- «δημοσιογράφους» τροφοδοτούν την ηλιθιότητα  και  μεταξύ των άλλων το μίσος  με νέα  πρότυπα  δήθεν ανθρώπων, των  αμόρφωτων  λούμπεν  ρατσιστών και  εν δυνάμει δολοφόνων.

Δεν τους κοστίζει πολιτικά να πουλάνε ολημερίς το «προσφυγικό» και τα «ελληνοτουρκικά».

Αντίθετα είναι το καλύτερο δώρο στη δεξιά  για σταθερό αποπροσανατολισμό  με κατ΄ επάγγελμα  κινδυνολόγους  και  επαγγελματίες πατριδοκάπηλους νέας κοπής. 

Ορισμένοι μύωπες αναλόγως των συμφερόντων τους θεωρούν ότι  οι ταραξίες  στη Μέση  Ανατολή  δεν  είναι η  Τουρκία, δεν είναι το Ισραήλ, δεν είναι η Σαουδική Αραβία,  δεν είναι τα Εμιράτα, δεν είναι  το Ιράν και το Ιράκ. Αυτά λέει εμμέσως πλην σαφώς η «Γερμανική  Ευρώπη» και οι  μετ’ αυτής συνομολογούντες ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ. Ποιος είναι ο μέγας ταραχοποιός, σύμφωνα  με το πάγιο τυχοδιωκτισμό  των ΗΠΑ – και όχι μόνο-  στη περιοχή;; Μα ο Ασαντ και η Συρία. Που δεν την υπέταξαν ακόμη  όπως τη Λιβύη, την Αλγερία, τη Τυνησία και την Αίγυπτο με τη λεγόμενη  Αραβική Άνοιξη. Και όρισαν  χωροφύλακα κατά του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού ποιόν;;Μα  τον ταλιμπάν κατ επάγγελμα, τον Τ. Ερντογάν που καθημερινά απειλεί-σε κακοστημένες παραστάσεις- για πολεμικές συρράξεις στη περιοχή.

Πριν δύο χρόνια, οι ηγεσίες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν υπέγραψαν  διακρατική συμφωνία  που μεταξύ άλλων  προέβλεπε ότι ο Ερντογάν  θα εκκαθάριζε από τζιχαντιστές   μια επαρχία  της Συρίας  την Ιντλίμπ, που συνορεύει  με τη Τουρκία.

Ο Ερντογάν έβαλε στο μάτι  τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ  προκειμένου να την προσαρτήσει  στη Τουρκία, συμπράττοντας με τους  λεγεωνάριους τζιχαντιστές των ΗΠΑ, της Γαλλίας  και άλλων χωρών καθώς  οι περισσότεροι είναι μισθοφόροι σε αδιέξοδο.  Ορισμένους,  δε ήδη  τους ξεφορτώνουν στη Λιβύη, αραβική χώρα που ήταν Ιταλικής κυριαρχίας  μέχρι  τα μισά του προηγούμενου αιώνα. Τώρα όμως  με τους  νέους  μισθοφόρους που  αποβιβάζει ο Ερντογάν -προφανώς  με στήριξη διεθνών  συμφερόντων-  η Ιταλική  εταιρία  έρευνας  ενεργειακών πόρων   επανέρχεται   όπως και  η Γαλλική TOTAL  και με Έλληνες  επιχειρηματίες   που συμπράττουν  με την  εν λόγω εταιρία. Όλα για τη Πατρίδα!  Εις το όνομα των Πατρίδων, αμέτρητες οι ανομίες.

Οι τζιχαντιστές των δυτικών επιδιώξεων  δεν  στρατοπέδευσαν τυχαία στο Ιντλίμπ  και στις  διαβάσεις προς  Χάμα-Χαλέπι και Λατάκεια-Χαλέπι της βόρειας Συρίας.

Ωστόσο  οι επιδιώξεις του Ερντογαν οδήγησαν τον μεν Πούτιν εναντίον του γιατί αθέτησε τη συμφωνία, τη δε Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ του, τόσο για αντίθετες βλέψεις απέναντι στο Πούτιν και  τον Άσαντ, όσο και για την προσδοκία  της Γερμανικής  ηγεσίας  ότι ο  Ερντογαν θα ανακόψει δήθεν τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο, χωρίς να αποκλείονται και παρασκηνιακές συζητήσεις σχετικά με το «αφήγημα» περί της προώθησης της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Η εμπόλεμη κατάσταση στη περιοχή θα συνεχισθεί, ως αποτέλεσμα αδυναμίας και πολυδιάσπασης των κρατών του Αραβικού Έθνους. Δεν ευθύνονται για αυτό μόνο οι νέοι «σταυροφόροι».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…