Τζουμάκας: Το ’93 o Ανδρέας απειλήθηκε από τον τότε διευθυντή των Νέων

Ένα παραπολιτικό... από τα παλιά! - Δείτε το βίντεο

phoca thumb l img 4463

Μια άγνωστη ιστορία αποκάλυψε ο Στέφανος Τζουμάκας κατά τη διάρκεια της χθεσινής (2/5) εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», στην ΕΡΤ1, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συμμετέχει στο σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας, είπε πως λίγο πριν τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου του 1993 και ενώ η προεκλογική εκστρατεία βρισκόταν μερικές μέρες πριν το τέλος της, ο Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να επιστρέψουν στην Αθήνα ανεξάρτητα από το πού βρίσκονταν και να πάνε στο σπίτι του για έκτακτο συμβούλιο.

Τι τους είπε: «Όπως ξέρετε, γίνεται μια μεγάλη συζήτηση από μερικά στελέχη μας σχετικά με τη συγκέντρωση 180 εδρών, έτσι ώστε να μπορούμε να επηρεάσουμε και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Απ’ αυτή τη στιγμή θα ήθελα να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το πει τώρα και να διαλέξει τον δρόμο του».

Κάποια στιγμή κάποιο ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε σχετικά τον Ανδρέα Παπανδρέου και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Έφαγα χθες με τον Λέοντα Καραπαναγιώτη (σ.σ. τότε ήταν Διευθυντής της Εφημερίδας «Τα Νέα» του Ομίλου Λαμπράκη) με τον οποίο έχω μια μακρά φιλία από παιδιά και μου είπε: Ανδρέα, αν δεν σταματήσεις το αίτημα για 180 βουλευτές, δεν θα σε αφήσω μέχρι την Κυριακή να πας σε εκλογές, θα βγάλουμε ότι περίπου πεθαίνεις και ότι δεν μπορείς να διεκδικήσεις τις εκλογές».

Αν είναι αλήθεια τα όσα υποστήριξε ο Στέφανος Τζουμάκας, αυτό σημαίνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέκυψε στο αίτημα του Λέοντα Καραπαναγιώτη, ο οποίος για άγνωστο λόγο δεν ήθελε το ΠΑΣΟΚ να βγάλει 180 έδρες στην επόμενη Βουλή.

Για την ιστορία, το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τελικά 170 έδρες σε εκείνες τις εκλογές, συγκεντρώνοντας το 46,88% των ψήφων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή: altsantiri.gr 

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…