Τζουμάκας για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Mπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μια προοδευτική στρατηγική εξόδου από τη κρίση

Ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε πως: «Πρώτο μέλημα του συστήματος είναι η ενσωμάτωση των πολιτικών δυνάμεων του ριζοσπαστισμού σε δεξιόστροφες εξελίξεις στο προοδευτικό χώρο, όχι για να οδηγήσουν σε ήττα τη ΝΔ άλλα για ακριβώς αντίθετο λόγο. Για να εδραιώσουν τα συμφέροντά τους και τον Κ. Μητσοτάκη».

tzoumakas

Για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την επόμενη ημέρα, το όραμά του αναφορικά με το κόμμα, τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε στους λόγους της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ :«κύριος λόγος είναι η μειοψηφική και καταγγελτική πολιτική στη λογική της συσπείρωσης από τη κυβερνητική δυσαρέσκεια αντί μιας στρατηγικής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, η μόνιμη επιδίωξη της φθοράς του αντιπάλου, αντί του καθορισμού ως φορέα αξιόπιστου και με δυνατότητες για μια άλλη πορεία της Χώρας, το έλλειμμα αξιοπιστίας προγραμματικής και προσώπων και το σύστημα της απλής αναλογικής που βλάπτει τους μεγάλους προσανατολισμούς».

Πρόσθεσε ότι «δεν μας λείπει το «αριστερόμετρο». Μας λείπει η συγκρότηση, η αξιοπιστία και η επάρκεια ως εναλλακτική Προοδευτική Λύση για τη χώρα. Όχι στη πολιτική αναπηρία. Ναι σε αρχές που θα τις ασκούμε έμπρακτα. Είμαι υπέρ της πολιτικής αυτονομίας. Είμαι υπέρ ενός προοδευτικού προγράμματος και μιας ηγεσίας χωρίς τακτικισμούς. Είμαι υπέρ της πολιτικής ενότητας και της ισότιμης συμπόρευσης στη βάση αρχών, αξιών και ενός κοινού πολιτικού σχεδίου για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία παράλληλα με τις ιδεολογικές μας αρχές.»

Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε: «Η εκλογή των νέων Περιφερειαρχών είναι πολιτικά εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές. Η Περιφέρεια έχει ισχύ και πόρους που έχουν σχέση και με παρασιτικά συμφέροντα. Θα αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την δεύτερη αρνητική ψήφο προς τη ΝΔ. Η συντόμευση της «βάρδιας Μητσοτάκη» είναι δική μας υπόθεση. Το κρίσιμο θέμα στις Ευρωεκλογές είναι η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως δύναμη Ειρήνης, Συνεργασίας και Ανάπτυξης και ως δύναμη αποτροπής της επερχόμενης αναμέτρησης ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ».

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μια προοδευτική στρατηγική εξόδου από τη κρίση. Είναι πολιτική δύναμη για μαχόμενους. Δεν είναι κόμμα ευκαιρίας. Ούτε κόμμα συσπείρωσης. Ήδη έχει τεθεί το θέμα στη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ότι διαπλεκόμενα συμφέροντα επιδιώκουν να παρέμβουν στην εκλογή Προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.»

Σημείωσε, τέλος, ότι «χρειαζόμαστε ένα σχέδιο που θα αποτελέσει τη σύγχρονη προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Θα πρέπει να μιλήσουμε συνολικά δηλαδή για το νέο προοδευτικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για τη Νέα Οικονομία της Υψηλής Τεχνολογίας, των σύνθετων Logistics και κυρίως της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αλλιώς η κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης και αξιοπιστίας που κυριαρχεί, θα βαθύνει κι άλλο».

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Καλλιάνος

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Απάντηση δίνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου ότι αποδέχτηκε χρηματικό…