Τζωρτζάκης για Λιγνάδη: Από την στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος, όλη η κοινωνία κλείνεται φυλακή

Για το «μάθημα» αστικής δικαιοσύνης που αφήνει ελεύθερο μέχρι το Εφετείο τον καταδικασμένο για δύο βιασμούς Λιγνάδη, έκανε αναφορά-διαβάζοντας κείμενο της ΣΕΗ ,ο Χάρης Τζωρτζάκης και οι συνάδελφοι στην Μικρή Επίδαυρο στην παράσταση « Ρίζες απο Βαμβάκι»

rizes apo vamvaki mikri epidavros

Για την πρωτοφανή απόφαση να βρεθεί εκτός φυλακής ο Δημήτρης Λιγνάδης με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αναφέρθηκε ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης. Τόσο ο ίδιος όσο και οι οι συνάδελφοι στην Μικρή Επίδαυρο στην παράσταση « Ρίζες απο Βαμβάκι», διάβασαν ένα κείμενο στους θεατές από την ΣΕΗ στο τέλος της παράστασης, για το «μάθημα» αστικής δικαιοσύνης που αφήνει ελεύθερο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, παρότι κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως από το δικαστήριο για 2 βιασμούς, με ποινή 12 ετών

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το κείμενο που διάβασε ο Χάρης Τζωρτζάκης:

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης παρότι κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως από το δικαστήριο για 2 βιασμούς, με ποινή 12 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, και ενώ είχε προφυλακιστεί με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος, εντούτοις , 3΄ώρες μετά την οριστική καταδίκη του, κρίθηκε οτι δεν είναι πλέον επικίνδυνος και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος.

Οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται στο όνομα του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου οφείλουν να εναρμονίζονται στο περί κοινού δίκαιο αίσθημα. Το δικαστήριο όχι μονο δεν έκλεισε τον ένοχο-βιαστή-στην φυλακή, όχι μόνο δεν δικαίωσε ένα ολόκληρο κοινωνικό κίνημα, αλλά επέτρεψε στην αίθουσα να διασύρονται τα θύματα, οι συνοδοί τους, οι μάρτυρες, οι δημοσιογράφοι και ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος των καλλιτεχνών ως μέτριοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι σκευωροί και λαοπλάνοι. Αν συμβαίνουν όλα αυτά σε μια δικαστική αίθουσα με τα φώτα στραμμένα επάνω της, ανατριχιάζουμε στην ιδέα με τα φώτα κλειστά. Οι ηθοποιοί, οι μουσικοί, οι καλλιτέχνες, από τις 13 Ιουλίου είμαστε εκτεθειμένοι σε μια χώρα που δέχεται τέτοιες αποφάσεις, καταπατά το αυτονόητο δικαίωμα μας στην αλήθεια, το δίκαιο, στα σώματα μας και το δικαίωμα μας στην κοινή λογική», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός, που ήταν από τους πρωτεργάτες ώστε να φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους με αίσιο αποτέλεσμα για τα θύματα.

«Από τις 13 Ιουλίου που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, όλη η κοινωνία κλείνεται φυλακή. Ως άνθρωποι του πολιτισμού, πατεράδες και μανάδες παιδιών που μεγαλώνουμε σε αυτή την χώρα, ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της απόφασης Λιγνάδη, Θέλουμε τα θύματα του Λιγνάδη να μπορούν να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσα μας χωρίς φόβο και ντροπή. Θέλουμε το υπέρτατο αγαθό της δημοκρατίας μας, η ελευθερία, να αφαιρείτε από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας. Θέλουμε η γενναία απόφαση φυλάκισης σε 12 χρόνια του ενόχου να είναι κυριολεκτική. Θέλουμε ένα τόπο όπου η δικαιοσύνη θα λάμπει αντίστοιχα της ομορφιάς του, και θέλουμε ο ήλιος να πάψει να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα, ο ένοχος για τους βιασμούς, Δημήτρης Λιγνάδης να παραμείνει στην φυλακή
ΣΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…