Τζόκοβιτς: Μπήκε στην κληρωτίδα του Αυστραλιανού Όπεν και περιμένει τον υπουργό

Για αύριο μετατίθεται πιθανότατα η απόφαση για το αν θα μπορέσει ο Σέρβος τενίστας να συμμετάσχει στο τουρνουά

AP22010131938561 2

Εν αναμονή της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ, τελεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, προκειμένου να κριθεί το αν θα καταφέρει τελικά να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Όπεν, που ξεκινά στις 17 Ιανοουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 30 του μήνα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Μελβούρνης, παρότι ο Τζόκοβιτς ελπίζει το θέμα να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας, η απόφαση του υπουργού μάλλον μετατίθεται για αύριο, καθώς οι αρμόδιος αρχές «ξεσκονίζουν» τα έγγραφα που προσκόμισε ο Σέρβος τενίστας κατά την είσοδο του στη χώρα.

Πάντως, ο Τζόκοβιτς μπήκε κανονικά στην κληρωτίδα του Αυστραλιανού Όπεν κατά τη σημερινή κλήρωση και τοποθετήθηκε στο κυρίως ταμπλό. Κληρώθηκε μάλιστα να αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, νούμερο 78 στην παγκόσμια κατάταξη.

Υπενθυμίζεται πως ο Σέρβος τενίστας, σε δήλωση που ανέβασε χθες στον λογαριασμό του στο Ιnstagram, αναφέρθηκε στα γεγονότα του Δεκεμβρίου, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση ενώ επίσης μίλησε και για το λάθος που υποστηρίζει πως έκανε ο ατζέντης του όσον αφορά την ταξιδιωτική του δήλωση, πριν πάει στην Αυστραλία.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Θέλω να αναφερθώ στην διαρκή παραπληροφόρηση όσον αφορά στις δραστηριότητες μου και στην παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο πριν το θετικό PCR τεστ για την COVID 19. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί, κυρίως για το ενδιαφέρον των αρχών αλλά και της κοινότητας στην Αυστραλία, αλλά και για να μιλήσω για ένα θέμα που πληγώνει την οικογένεια μου. Θέλω να τονίσω, πως προσπάθησα πολύ σκληρά να διασφαλίσω την προστασία όλων μετά τα αποτέλεσμα μου.

Έδωσα το παρών σε έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου όπου μετά ενημερώθηκα πως ένας αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Παρότι δεν είχα κανένα σύμπτωμα, έκανα ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, και λόγω αυξημένης προσοχής έκανα και ένα επίσημο και εγκεκριμένο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Την επόμενη μέρα, στις 16 Δεκεμβρίου ήμουν σε ένα γήπεδο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μία υποχρέωση που είχα αρκετό καιρό για μία συνέντευξη και φωτογράφιση με την εφημερίδα L’ Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτήν την συνέντευξη.

Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφισης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση.

Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, αυτή είχε κατατεθεί από τους συνοδούς μου για χάρη μου, όπως είπα και στους αρμόδιους μετανάστευσης κατά την άφιξη μου -και ο ατζέντης μου ζητάει συγγνώμη- για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και σίγουρα δεν έγινε με πρόθεση.

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Σήμερα, η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία.

Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτώρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλον τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…