"Τζογάρει" η ΕΠΟ: Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια FIFA και Κοντονή για τον Κώδικα Δεοντολογίας

Στα άκρα οδηγεί την κατάσταση η ΕΠΟ με τη μη εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας της, παραβλέποντας επιδεικτικά τις οδηγίες τόσο της FIFA όσο και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

576bd4371dc524ad4c8b4b50 1

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκε ότι η διοίκηση Γκιρτζίκη δεν έχει καμία πρόθεση να εναρμονίσει τον Κώδικα Δεοντολογίας της, σύμφωνα με τις προσταγές τόσο της FIFA όσο και του Σταύρου Κοντονή.

Στελέχη της διοίκησης Γκιρτζίκη υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο deadline από τη FIFA για τη συμμόρφωση του Κώδικα, με τη στάση αυτή να μεταφράζεται από πολλούς ως προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος. Η ΕΠΟ επισημαίνει πως αυτό που πρέπει να αλλάξει πρώτα είναι το νομοθετικό πλαίσιο του Κοντονή, με το επιχείρημα ότι παραβιάζει το αυτοδιοίκητο και την ανεξαρτησία της ΕΠΟ. Αν αυτό διεκπεραιωθεί, τότε θα προχωρήσουν στην εναρμόνιση του κώδικα.

Ως εκ τούτου, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία μέσω του εκπροσώπου της Κωστάκη Κουτσοκούμνη έχει ζητήσει από την ΕΠΟ να συμμορφωθεί και να υιοθετήσει έως την 1η Ιουλίου τις αλλαγές που της έχει κοινοποιήσει στον Κώδικα Δεοντολογίας.

Σε περίπτωση που αυτό γίνει τότε τέσσερα ηγετικά στελέχη της ΕΠΟ και τρεις διαιτητές θα παραπεμφθούν στην αρμόδια Επιτροπή, αντιμετωπίζοντας το σοβαρό ενδεχόμενο αποπομπής από το ποδόσφαιρο. Όπως είναι λογικό, το γεγονός αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με περαιτέρω δικαστικές εξελίξεις.