Newsroom

Newsroom

Τζιχαντιστές χρησιμοποιούν σκύλους για βομβιστές αυτοκτονίας! (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο όπου διακρίνονται τρεις άνδρες να παρουσιάζουν έναν σκύλο βομβιστή αυτοκτονίας, τον οποίο έστειλαν οι τζιχαντιστές εναντίον τους!

58b5e0171dc52430028b4616

Οι αρχές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε ύποπτους άνδρες και γυναίκες που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ, αλλά και σε παιδιά, τα οποία οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει, ή μεγαλώσει τα προηγούμενα χρόνια σε ειδικά στρατόπεδα.

Οι τζιχαντιστές φέρονται να στρέφονται σε σκύλους που εκπαιδεύουν να εισχωρούν στο πλήθος, μεταφέροντας μπουκάλες με εκρηκτικές και χημικές ύλες.

Στο βίντεο δεν γίνεται γνωστή η τοποθεσία αλλά η ταυτότητα των τριών μαχητών, οι οποίοι είναι μέλη της οργάνωσης Κινητοποίηση Λαϊκών Δυνάμεων, που βρίσκεται στο Ιράκ και δρα στα περίχωρα της Μοσούλης, συνεργαζόμενη με τον ιρακινό στρατό.

Το σκυλάκι εστάλη εναντίον τους με την πρόθεση να ανατιναχτεί από τους τζιχαντιστές, καθώς οι δύο φιάλες που κουβαλά ήταν συνδεδεμένες με καλώδια και εκρηκτικό μηχανισμό. Ο σκύλος εντοπίστηκε γρήγορα και αφοπλίστηκε, ωστόσο θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία βρίσκονταν στο σημείο που προσέγγισε.

Το τετράποδο μεταφέρθηκε στον Ζωολογικό Κήπο της Βαγδάτης για εξετάσεις.


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…