Τζιχαντιστής ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι σε αστυνομικούς της Ν. Υόρκης-Δείτε τη στιγμή της επίθεσης (videos)

Οι Tζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν προειδοποιήσει πως θα εξαπέλυαν επιθέσεις «μοναχικών λύκων» σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ για να…

tsek3

Οι Tζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν προειδοποιήσει πως θα εξαπέλυαν επιθέσεις «μοναχικών λύκων» σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ για να σκοτώσουν όσους περισσότερους «άπιστους». Οι απειλές δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι που ήρθαν οι επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Οτάβα. Κι αν ο δράστης της επίθεσης στη Βουλή του Καναδά μπορεί να είχε ασπαστεί το Ισλάμ αλλά δεν φαίνεται να είχε σχέση με ακραίες ομάδες ισλαμιστών, φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για τον 32χρονο Ζάλε Τόμσον, που την Πέμπτη επιτέθηκε με τσεκούρι κατά ομάδας αστυνομικών στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Η επίθεση έχει καταγραφεί καρέ καρέ από κάμερα ασφαλείας και δείχνει τη στιγμή που ο δράστης, κραδαίνοντας το τσεκούρι του, επιτίθεται σε τέσσερις αστυνομικούς, που εκείνη την ώρα είχαν σταματήσει την περιπολία τους για να βγάλουν μια φωτογραφία, μετά από προτροπή ενός φωτογράφου.

Ένας αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι, ο δεύτερος έχει τραυματιστεί στο χέρι, ενώ οι δυο αστυνομικοί που δεν χτυπήθηκαν, τράβηξαν τα όπλα τους και ακαριαία σκότωσαν τον Τόμσον. Από αδέσποτη σφαίρα τραυματίστηκε 29χρονη γυναίκα, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση και νοσηλεύεται επίσης.


Ο δράστης, που σύμφωνα με τη Daily Mail υπηρετούσε στο αμερικανικό Ναυτικό αλλά απολύθηκε για πειθαρχικούς λόγους, ήταν υποστηρικτής του τζιχάντ, σύμφωνα με την αστυνομία και το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE. Είχε ανεβάσει τον περασμένο μήνα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα βίντεο όπου εμφανιζόταν να δηλώνει ότι “ο τζιχάντ είναι μία δικαιολογημένη αντίδραση στην καταπίεση των σιωνιστών και των σταυροφόρων”, σύμφωνα με το SITE, το οποίο προσθέτει ότι πολλές αναρτήσεις του στο YouTube και στο Facebook έδειχναν “έναν ακραία φυλετικό προσανατολισμό σε ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο τέτοιο που παραπέμπει σε εξτρεμιστικές τάσεις”.


Στη σελίδα του στο Facebook έχει φωτογραφία προφίλ έναν άνδρα που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι και ως φωτογραφία εξωφύλλου έχει κείμενο στα αραβικά.

Φέρεται να έχει και ποινικό μητρώο στην Καλιφόρνια, αλλά οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες. Η επίθεση στη Νέα Υόρκη έρχεται λίγα 24ωρα μετά το αμόκ πυροβολισμών από τον Μισέλ Ζαέφ Μπιμπό στην Οτάβα του Καναδά, όπου σκοτώθηκε ένας 24χρονος φρουρός, αλλά και την επίθεση στο Κεμπέκ, όπου ακραίος ισλαμιστής παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του δυο Καναδούς στρατιώτες.

 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.