Τζιχαντιστής ανατίναξε δεξαμενή σε αεροπορική βάση στη Συρία

Καμικάζι τζιχαντιστής ανατινάχτηκε σε δεξαμενή σε αεροπορική βάση της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ στη Συρία, ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια…

Καμικάζι τζιχαντιστής ανατινάχτηκε σε δεξαμενή σε αεροπορική βάση της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ στη Συρία, ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια της κυβέρνησης στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με ανκοίνωση από τα τζιχαντιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο εδρεύει στη Βρετανία.

Σε λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Twitter αναρτήθηκαν δύο φωτογραφίες ενός χαμογελαστού άνδρα ο οποίος ονομάζεται Αμπού αλ-Φαρούλ αλ-Λίμπι και όπως αναφέρεται στην ανάρτηση είναι ο άνθρωπος ο οποίος πραγματοποίησε την «επιχείρηση αυτοκτονίας».Το Ισλαμικό Κράτος έχει σταδιακά ενισχύσει αυτή τη χρονιά τον έλεχγό του στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ.

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διατηρούν τον έλεγχο της τοπικής αεροπορικής βάσης και τμήματα της πρωτεύουσας της επαρχίας. Στις 6 Δεκεμβρίου, τζιχαντιστές εισήλθαν στη βάση αλλά γρήγορα απωθήθηκαν. Η Ντέιρ αλ Ζορ συνορεύει με ιρακινά εδάφη που επίσης ελέγχονται από το ΙΚ. Οι πετρελαιοπηγές της επαρχίας είναι πηγές εσόδων για την οργάνωση. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ο στρατός κατεδίωξε τζιχαντιστές του ΙΚ στην περιοχή γύρω από την βάση της Ντέιρ αλ Ζορ και σκότωσε πολλούς.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι η δεξαμενή ανατινάχθηκε στα περίχωρα της βάσης και δεν αναφέρθηκε σε τυχόν θύματα ή ζημιές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μετά την έκρηξη ξέσπασαν συγκρούσεις.

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Η ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στα κυβερνητικά σχέδια για την άλωση των ανεξάρτητων αρχών,…