Τζιχαντιστές βιντεοσκοπούν τον βασανισμό 14χρονου – Συγκλονίζει η μαρτυρία του αγοριού

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του

cover
NewsRoom 01/06/2015 | 16:13

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του BBC δείχνει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να βασανίζουν ένα 14χρονο αγόρι στη Συρία.

Ο Άχμεντ, κατάφερε να δραπετεύσει από τα χέρια των τζιχαντιστών παρά το ότι είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Όπως μαρτυρεί ο ίδιος, ο δήμιός του, τον λυπήθηκε και τον άφησε να δραπετεύσει.

Επί δύο μέρες, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους τον βασάνιζαν.

Στο βίντεο που τράβηξε ένας αποστάτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης, εμφανίζεται ο μικρός Άχμεντ με δεμένα τα μάτια του και δύο κουκουλοφόροι ντυμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα μαύρα να περπατούν μπροστά του.

Ο ένας κρατάει ένα μαχαίρι κι ένα πιστόλι, ενώ ο άλλος ένα Καλάσνικοφ. Κρεμάνε τον Άχμεντ από τα χέρια από το ταβάνι κι αρχίζουν να τον χτυπούν.

«Σκεφτόμουν τους γονείς μου. Σκεφτόμουν τη μητέρα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω και θα αφήσω πίσω μου τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους, τους συγγενείς μου», λέει ο 14χρονος στο δημοσιογράφο του BBC.

«Άρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να μιλήσω. Τα είπα όλα», συνεχίζει.

Δύο άνδρες που γνώριζε του είχαν ζητήσει να αφήσει μία τσάντα κοντά σε ένα σημείο συνάντησης του ΙΚ. Ο Άχμεντ δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για βόμβα.

«Προσποιούνται ότι είναι θρήσκοι, αλλά είναι άπιστοι. Κάπνιζαν. Προσποιούνται ότι εφαρμόζουν τους μουσουλμανικούς κανόνες, αλλά δεν το κάνουν. Χτυπάνε και σκοτώνουν ανθρώπους», αφηγείται μεταξύ άλλων ο Άχμεντ.

 

Πηγή: BBC