Newsroom

Newsroom

Τζέφρι Πάιατ: «Παιδαριώδης βανδαλισμός» η επίθεση του Ρουβίκωνα

Καταδικάζει το περιστατικό το υπουργείο Εξωτερικών - Δείτε το βίντεο του Ρουβίκωνα

ek mp4803703

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, με σχόλιό του στο Τwitter, την επίθεση με μπογιές έξω από την πρεσβευτική κατοικία τα ξημερώματα.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στον λογαριασμό του.

Καταδικάζει το περιστατικό το υπουργείο Εξωτερικών

Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών «για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». 

Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Ανάληψη ευθύνης και βίντεο από τον Ρουβίκωνα

Με ανάρτησή τους στο Indymedia, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης δίνοντας μάλιστα και βίντεο  με τα μέλη τους να πετάνε μπογιές στη μάντρα της πρεσβευτικής κατοικίας. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

 κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.

Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/5 ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ , ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας”.

 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…