Τζανακόπουλος: Τεράστια η πολιτική ευθύνη Μητσοτάκη στην υπόθεση Λιγνάδη – Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

«Αυτός ο οποίος στηρίχθηκε σε όλο τον εσμό των “τρολς” του διαδικτύου για να γίνει πρωθυπουργός, είναι ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα μας ζητάει και τα ρέστα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος

tzanakopoulos2

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε χθες στη Βουλή, ανεπιτυχώς, να δραπετεύσει από την τεράστια πολιτική ευθύνη που έχει για την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με το Γιώργο Παπαδάκη.

«Οι τεράστιες ευθύνες όμως της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την προσπάθεια συγκάλυψης, αναδείχθηκαν πλήρως χθες. Όλοι έχουν καταλάβει ότι για 15 μέρες, η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει το θέμα “στα ψιλά”», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Και αυτό, επειδή ακριβώς ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

«Για αυτόν το λόγο ακυρώθηκε και ο διαγωνισμός που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ακριβώς για να τοποθετηθεί εκεί ένας άνθρωπος που ήταν επιλογή του πρωθυπουργού», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Από τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ είχαν προκύψει επώνυμες καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη, η κυβέρνηση έκανε λόγο για ανώνυμες καταγγελίες και φήμες και δεν έστελνε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μία εβδομάδα μετά την παραίτηση Λιγνάδη, ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικούπαραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», τόνισε. «Η κ. Μενδώνη αποφάσισε τελικά να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, μόνο την ημέρα που κατατέθηκε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος επί 15 ημέρες «προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει το πολιτικό κόστος».

«Όσον αφορά δε την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου –γιατί ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να στρέψει τη συζήτηση εκεί- αποδείχθηκε ότι αυτός ο οποίος στηρίχθηκε σε όλο τον εσμό των “τρολς” του διαδικτύου για να γίνει πρωθυπουργός, είναι ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα μας ζητάει και τα ρέστα», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τέλος, αναφερθείς στην υπόθεση Κουφοντίνα, υπογράμμισε ότι «σε μία φιλελεύθερη δυτική δημοκρατία δεν επιτρέπεται για κανέναν απολύτως λόγο να πεθάνει απεργός πείνας». «Στην Ευρώπη δεν έχει πεθάνει απεργός πείνας εδώ και πάνω από 40 χρόνια», πρόσθεσε. «Ας ελπίσουμε να μην είμαστε η πρώτη χώρα της Ευρώπης εδώ και 40 χρόνια, στην οποία θα υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, ανεξαρτήτως του αιτήματός του», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ένα νόμιμο αίτημα, το οποίο στηρίζεται σε νόμο που έχει ψηφίσει η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο αρνείται να υλοποιήσει γιατί λειτουργεί με εκδικητικότητα, για λόγους τους οποίους η ίδια ξέρει», κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…