Τζανακόπουλος: Οι δανειστές να σεβαστούν τη συμφωνία – Άστοχες και σεξιστικές οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

Ευελπιστούμε ότι οι διαβουλεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες θα επιταχύνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα τερματίσουν την πρακτική της άσκοπης κωλυσιεργείας επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

58594ac31dc524644f8b4a9d

Όπως σημείωσε, στόχος είναι η γεφύρωση των διαφορών με τη λήψη αποφάσεων ώστε τα τεχνικά κλιμάκια να δουλέψουν εντός καθορισμένου πλαισίου και χρονοδιαγράμματος.Για τη συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα, ει δυνατόν και εντός Απριλίου, ο οδικός χάρτης σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο είναι ο εξής: Eπίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις έως τον Αύγουστο του 2018 μεταρρυθμίσεις και την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για το 2019, ενώ μετά θα ακολουθήσει η συζήτηση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τους μεσοπρόθεσμους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σχετικά με τις ευθύνες για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, σημείωσε ότι η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία όπως είπε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας, αλλά και στους δανειστές, που οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την ελληνική δημοκρατία.

«Η συμφωνία δανειστών και ελληνικής δημοκρατίας διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Άστοχες και σεξιστικές οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι “η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι, εφόσον αληθεύουν όσα έχουν ειπωθεί και έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η δήλωση είναι πλήρως άστοχη. Υιοθετεί στερεότυπα που διευρύνουν το χάσμα Βορρά – Νότου και στρώνει το χαλί σε εξτρεμιστικές απόψεις, για να μην πούμε για τη σεξιστική της χροιά».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…