Τζανακόπουλος: Να σταματήσει η επιχείρηση συγκάλυψης – Nα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη

Επίσκεψη του Γραμματέα και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ασπρόπυργο και στην οικογένεια του 18χρονου νεκρού

5410708

«Να σταματήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, να σταματήσει άμεσα αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης, ψεύδους, συκοφαντίας, ρατσιστικού λόγου, που έχει κινητοποιηθεί από έναν ολόκληρο μηχανισμό και να αφήσουμε την αλήθεια να λάμψει ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε τηλεοπτική δήλωση του, κατά την επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στον Ασπρόπυργο και στην οικογένεια του 18χρονου νεκρού, από πυρά αστυνομικών, Νίκου Σαμπάνη.

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε εδώ στον καταυλισμό, είναι εικόνες αποκλεισμού, είναι εικόνες ακραίας φτώχειας και αναδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την εγκατάλειψη του κράτους απέναντι στους Ρομά», σημειώνει ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Το θέμα είναι να υπάρξουν πολιτικές ένταξης, όπου δυστυχώς τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουμε κάνει πολλά βήματα πίσω σε σχέση με τα όσα είχαμε πετύχει την περίοδο 2015-2019 και αυτή τη στιγμή το κράτος φαίνεται να έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε πρόνοια, κάθε μέριμνα και κάθε βούληση και διάθεση για τη στήριξη των κοινοτήτων των Ρομά», συνεχίζει και καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της «απέναντι στην οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, απέναντι στα παιδιά του, απέναντι στη γυναίκα του, έτσι ώστε αυτό να είναι μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και μεταμέλειας, κρατικής μεταμέλειας, γι’ αυτό το απαράδεκτο περιστατικό».

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν ο τομεάρχης Προτασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, η αναπλ. τομεάρχης για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου, ο συντονιστής του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής Αντώνης Ρέλλας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας, αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…