Στο Σωτηρία Τζανακόπουλος και Γεροβασίλη – «Ο Μητσοτάκης είπε ψέμματα για τις ΜΕΘ»

«Να τηρήσει τη δέσμευσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να απομακρύνει τον διοικητή του Σωτηρία» δήλωσαν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Όλγα Γεροβασίλη, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν στο νοσοκομείο.

sotiria Medium

Μόλις μία υπομονάδα δυναμικότητας 12 κλινών, από τις συνολικά τέσσερις της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας των 50 κλινών που δώρισε η ελληνική Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» λειτουργεί κανονικά, ενώ σε μία δεύτερη – δυναμικότητας 13 κλινών – αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2 ασθενείς με μειωμένο και μετακινημένο από άλλες μονάδες προσωπικό.

Αυτό διαπίστωσαν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα το νοσοκομείο «Σωτηρία». Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είδαν μάλιστα ιδίοις όμμασι ότι οι άλλες δύο υπομονάδες, δυναμικότητας 12 και 13 κλινών αντίστοιχα, δεν είναι αυτή τη στιγμή λειτουργικές.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας συναντηθήκαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος στη συζήτηση που είχαμε αρνήθηκε αναιτιολόγητα να μας δείξει τη λίστα του προσωπικού που υπηρετεί στη μονάδα αυτή των 50 κλινών» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος. «Χθες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν διαψευστεί η δήλωση, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή 50 κρεβάτια είναι άμεσα διαθέσιμα και έχουν τη δυνατότητα τώρα να υποδεχτούν ασθενείς, τότε ο ίδιος θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις συνέπειες λόγου και έργων του κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για το Σωτηρία: «Εδώ πέρα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή η πληροφόρηση την οποία έχουμε δεν είναι ακριβής, οπότε μπορώ να σας δεσμευτώ ότι θα απομακρυνθεί ο Διοικητής του «Σωτηρία» που μας έδωσε αυτή την πληροφορία, ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα, οπότε κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσετε εσείς να τον απομακρύνετε για τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να εκφράζεται».

«Η κυβέρνηση στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, για την οποία φέρει εγκληματική ευθύνη, δεν μπορεί να εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη για αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά να ξέρει την αλήθεια. Η αλήθεια είναι όπλο» σημείωσε από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτό δεν μπορεί να το κατανοήσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά και προσπαθεί να διαψεύσει την πραγματικότητα όταν αυτή δεν ταιριάζει με το αφήγημα του. Την στιγμή που είμαστε σε υγειονομικό κλοιό και υπάρχει τεράστια ανάγκη να στηριχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ελληνική κοινωνία,  δεν θα επιτρέψουμε η αλήθεια να πάψει να υπάρχει» ανέφερε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως από τη σημερινή επίσκεψή τους στο «Σωτηρία» προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός «χτες είπε ψέματα».

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…