Τζανακόπουλος: Η ΝΔ με ντροπιαστική διάταξη κουκουλώνει όλες τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, την οποία χαρακτηρίζει «άλλη μια απόδειξη των σχέσεων διαπλοκής μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και Τραπεζικών στελεχών»

NewsRoom 29/05/2020 | 15:38

Μέσα από ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, o Δημήτρης Τζανακόπουλος καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα ότι «κουκουλώνει όλες τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών» με μια «ντροπιαστική διάταξη» η οποία συζητείται σήμερα στη Βουλή.

«Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη των σχέσεων διαπλοκής μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και Τραπεζικών στελεχών», επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Αρχείο, παύση διώξεων και απαλλαγές για τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών για τα κομματικά δάνεια και τα δάνεια των κολλητών μετά από κόλπα της κυβέρνησης με τις προθεσμίες.

Η ΝΔ με μια ντροπιαστική διάταξη που συζητείται σήμερα στη Βουλή κουκουλώνει όλες τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών.

Μετά την απαράδεκτη ρύθμιση που πέρασε πριν λίγους μήνες σύμφωνα με την οποία το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας για τραπεζικά στελέχη θα διώκεται μόνο κατ’ έγκληση -άρα οι θύτες θα πρέπει να καταγγέλλουν τον εαυτό τους- έρχεται σήμερα να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα στέλνοντας δεκάδες υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών στο αρχείο με ένα χοντροκομμένο τέχνασμα.

Ειδικότερα είχε προβλεφθεί για τις εκκρεμείς υποθέσεις απιστίας στις τράπεζες ότι έως την 18/03/2020 θα μπορούσε να δηλωθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών η επιθυμία συνέχισης της ποινικής δίωξης που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας. Πριν τη συμπλήρωση της προθεσμίας, στις 13/03/2020, προβλέφθηκε με ΚΥΑ η αναστολή, λόγω πανδημίας, όλων των προθεσμιών. Όμως, με την ΠΝΠ από 13/04/2020 ορίστηκε αιφνιδιαστικά ότι η αναστολή προθεσμιών δεν καταλάμβανε τις περιπτώσεις απιστίας τραπεζών. Οι προθεσμίες λοιπόν εξέπνευσαν με κόλπο και όλες οι υποθέσεις απιστίας οδηγήθηκαν αναγκαστικά στο αρχείο.

Πρόκειται εδώ για άλλη μια απόδειξη των σχέσεων διαπλοκής μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και Τραπεζικών στελεχών».