Τζανακόπουλος: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση μέτρων

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση μέτρων και αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και το λέμε κοιτώντας με ευθύτητα στα μάτια τον Ελληνικό λαό» ανέφερε μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο κ. Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε ακόμη στα «δύο ανταγωνιστικά μεταξύ τους σχέδια τα οποία τέθηκαν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό αυτές τις ημέρες, δύο σχέδια με διαφορετικές καταγωγές, διαφορετικό ήθος και πολιτικές προτεραιότητες, αλλά και κοινωνικές εκπροσωπήσεις».

Από τη μία πλευρά, είναι «οι ανάγκες του κόσμου της εργασίας, των ανέργων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και τη διαχείρισή της στην περίοδο 2010-2014» και από την άλλη «οι ανάγκες του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος και της ολιγαρχίας».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σχέδιο και ο ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, θέτει την αντιστροφή μια καταστροφικής πορείας για την κοινωνική πλειοψηφία. «Έχει έρθει η στιγμή της ανάκαμψης» είπε για να απευθύνει το ερώτημα του «ποιος θα ωφεληθεί από αυτή την ανάκαμψη» κάνοντας λόγο για το κρίσιμο διακύβευμα που είναι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης για να ωφεληθούν από αυτόν τον πλούτο οι εργαζόμενοι και όχι η ολιγαρχία.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την ΝΔ για τις θέσεις της ως προς τη διεκδίκηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Η αντιπολίτευση ονομάζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς, και όχι τη δική της αντίληψη για την εργασία χωρίς προστασία, χωρίς εργασιακά δικαιώματα» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι η μερική απασχόληση στα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έγινε καθεστώς και μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά εκτινάχτηκε από το 38% στο 58%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κρισιμότατη» την έκβαση της μάχης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, θεωρώντας ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση ως προς αυτό θα έχει τη ΝΔ απέναντι. Στάθηκε, τέλος, στη βασική προτεραιότητα του προϋπολογισμού που είναι η στήριξη του Κοινωνικού Κράτους, κάτι που, όπως υποστήριξε, εξοργίζει την ΝΔ. Έκανε, μάλιστα, συγκεκριμένες αναφορές στα αυξημένα προβλεπόμενα κονδύλια όπως τα 300 εκατομμύρια επιπλέον για Υγεία και Εκπαίδευση, τα 760 εκατομμύρια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη ή τα 250 εκατομμύρια αύξησης των δημοσίων επενδύσεων για την έρευνα και τον επαναπατρισμό νεών ερευνητών.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναρωτήθηκε, τέλος, τι θα γινόταν αν δεν είχε πετύχει η διαπραγμάτευση του 2015 και ίσχυε η συμφωνία που με πανηγυρισμούς είχε υπογραφεί το 2012, με πλεονάσματα 4,5% μέχρι το 2031, δηλαδή η υπογραφή για πλεόνασμα 8 δισ.

«Μην λέτε για ανάπτυξη 3% γιατί όλα αυτά είχαν γραφεί στα χαρτιά για να βγαίνει η βιωσιμότητα του χρέους και αλληλοαναιρούνται τα πλεονάσματα 4,5% με ανάπτυξη 3%»σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. «Σταματήστε να πανηγυρίζετε για το καταγεγραμμένο στη συλλογική μνήμη ως εγκληματικό PSI. Δεν μπορεί να δικαιολογήσει με τίποτα τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, την καταστροφή των μικροομολογιούχων, την κατάρρευση των αποθεματικών των νοσοκομείων» συμπλήρωσε ενώ υπογράμμισε πως «Όσο η ΝΔ επιθυμεί τον εκτροχιασμό δεν θα δικαιωθεί».

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

H Κίνηση Πολιτών δήμου Παιονίας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον δρόμο «καρμανιόλα» με εκατοντάδες ανθρώπους…

Σοκ στον Πειραιά: Εντοπίστηκε απαγχονισμένος άντρας μέσα σε κρουαζιερόπλοιο

Σοκ στον Πειραιά: Εντοπίστηκε απαγχονισμένος άντρας μέσα σε κρουαζιερόπλοιο

Απαγχονισμένος στην καμπίνα του βρέθηκε 36χρονος σε κρουαζιερόπλοιο που ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Δεν ξεκινούσε το παιχνίδι για ένα πανό στους Ζωσιμάδες – Τι έγραφε

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Δεν ξεκινούσε το παιχνίδι για ένα πανό στους Ζωσιμάδες – Τι έγραφε

Ο Μανούχος ενημέρωσε πως δεν θα σφυρίξει σέντρα αν δεν κατέβει και οι παίκτες… παρακαλούσαν…

Βασίλης Καρράς: Η ανακοίνωση του fan club του για την υγεία του – «Σεβαστείτε τον αγώνα του επιτέλους”»

Βασίλης Καρράς: Η ανακοίνωση του fan club του για την υγεία του – «Σεβαστείτε τον αγώνα του επιτέλους”»

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, που κάνουν λόγο για επιδείνωση της υγείας του

Υπ. Εξωτερικών για την επίθεση στην Άγκυρα: Καταδικάζουμε την βομβιστική ενέργεια

Υπ. Εξωτερικών για την επίθεση στην Άγκυρα: Καταδικάζουμε την βομβιστική ενέργεια

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο…