Τζανακόπουλος για Γεραπετρίτη: «Το δεξί χέρι του Μητσοτάκη είναι στο χέρι του Φουρθιώτη»

Το περίγραμμα της κριτικής που θα ασκήσει κατά την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανοίγοντας τη διαδικασία από το βήμα της Ολομέλειας.

5492985 1024x683 1

Πέραν της περιγραφής της κυβερνητικής ανεπάρκειας στις πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στη σχέση Γεραπετρίτη – Φουρθιώτη, κάνοντας λόγο για «σκοτεινή ιστορία συνδιαλλαγών και εκβιασμών».

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις της τηλεπερσόνας, η οποία τραμπούκιζε υπουργούς με μπράβους, είχε πολυπληθή αστυνομική φύλαξη και βρέθηκε στη λίστα Πέτσα χωρίς με ανύπαρκτα sites, ο κ. Τζανακόπουλος εξακόντισε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Επικρατείας. Ειδικότερα, έκρινε ότι το «δεξί χέρι του Μητσοτάκη είναι στο χέρι του Φουρθιώτη», με την εικόνα αυτή να αποτυπώνει «το βάθος της σήψης που χαρακτηρίζει την κυβερνητική λειτουργία» και να αποτελεί «θεσμικού εκφυλισμού και κατάρρευσης». Μάλιστα, έκρινε ως αιτία ντροπής για την κυβέρνηση ότι εκβιάζεται από έναν υπόδικο και δήθεν δημοσιογράφο.

«Συγγνώμη που χαλάμε το τριήμερο του πρωθυπουργού»

 

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος διατύπωσε δηκτικά την «ειλικρινή συγγνώμη» του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Μητσοτάκη επειδή «του χαλάμε άλλο ένα ανέμελο τριήμερο». «Αυτά έχει η Δημοκρατία, δυστυχώς. Ακόμα και για τους Λουδοβίκους…» σημείωσε σε αντίστοιχο ύφος, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός «θα έχει χρόνο να αναπληρώσει το χαμένο τριήμερο αν γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας».

Εξήγησε δε ότι ο λόγος κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα είναι η συναίσθηση της ευθύνης έναντι στους πολίτες για αυτό που βιώνουν και αισθάνονται με βάση τις εξελίξεις σε πανδημία, οικονομία, αλλά και τη θεσμική παρακμή, την υπονόμευση της Δημοκρατίας και των θεσμικών λειτουργιών. «Όλα αυτά σε συνδυασμό με το πάνδημο: ¨Δεν πάει άλλ層 είπε και τόνισε πως η συμπολίτευση έχει αποτύχει στρατηγικά σε κάθε έκφανση διαχείρισης, γεγονός που κάνει -κατά τα λεγόμενά του- επιτακτική την ανάγκη να φύγει η παρούσα κυβέρνηση.

Περισσότερα εδώ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή