Τζανακόπουλος: Είναι πρόθυμη η ΝΔ να στηρίξει τις παράλογες απαιτήσεις νέων μέτρων του ΔΝΤ;

Με διαδοχικές αναρτήσεις του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντά σε όσα καταλόγισε νωρίτερα στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

5821b6261dc524952c8b462e 3

«Ο κ. Κικίλιας ας αφήσει τις αντανακλάσεις στους καθρέπτες και ας απαντήσει ευθέως: Είναι πρόθυμη η ΝΔ να στηρίξει τις παράλογες απαιτήσεις νέων μέτρων του ΔΝΤ μετά τη λήξη του προγράμματος όπως είπε ο Αντιπρόεδρός της; Εξακολουθεί η ΝΔ να θεωρεί την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μια ‘’ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς’’; Και κάτι τελευταίο. Διατήρηση πλεονάσματος μέσου όρου 4% και μάλιστα μέχρι το κοντινό 2030 είχε μόνο η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας διαρροές του Μαξίμου σύμφωνα με τις οποίες «η κυβέρνηση δεν παραδίδει τη χώρα στους πρόθυμους», είπε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM: «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση υπέγραψαν και εκχώρησαν τον εθνικό μας πλούτο, την περιουσία μας για 100 χρόνια, αποδέχθηκαν πλεονάσματα 3,5 % σε ένα μεσοπρόθεσμο διάστημα που θα δούμε πόσα χρόνια είναι και ναρκοθέτησαν την πορεία της χώρας. Ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του στο 3ο μνημόνιο, στο 3ο μνημόνιο plus και θα τη βάλει τώρα φαρδιά πλατιά στο 4ο μνημόνιο. Άρα, τη λέξη “πρόθυμοι” κανείς πρέπει να τη σκέπτεται δύο φορές όταν την εκστομίζει για την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ένα άλλο, διαφορετικό πολιτικό πλάνο και οικονομική πρόταση».

Περαιτέρω ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε αναφορικά με το σχέδιο της ΝΔ ότι πρόκειται για «ένα εθνικό σχέδιο επιθετικών μεταρρυθμίσεων, με εμπροσθοβαρές πλάνο, τέτοιο που θα μειώσει τις δαπάνες, θα μειώσει τη φορολογία, θα αυξήσει τις δουλειές και θα δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα που η διαπραγμάτευση σε μορφές κανονικότητας και όχι ψευτοτσαμπουκά, θα έχουν αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού». «Λέμε δεν μπορεί να παραχθεί άλλη πολιτική με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων όπως κάνει μόνιμα ο Τσίπρας και χρειάζεται να μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας με επενδύσεις», συνέχισε, προσθέτοντας πως «μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φέρει επενδύσεις». Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι δηλητηριάζει και διχάζει την ελληνική κοινωνία και πως «έχει βιώσει στο πετσί του ο Έλληνας τις διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κ. Βαρουφάκη».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…