Τζανακόπουλος: «Έγκλημα» στη Δυτική Αττική

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», o Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και των οικονομικών συνεπειών που αυτή φέρνει

NewsRoom 27/12/2020 | 15:53

Με τη φράση «δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης που τη συνοδεύει και τώρα τείνει να αυτονομηθεί και να καταστεί ανεξέλεγκτη. Και ως προς αυτά τα δύο πεδία μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο και οδηγεί τη χώρα σε δραματικές καταστάσεις», σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της πανδημίας στη χώρα.
 
Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», o Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και των οικονομικών συνεπειών που αυτή φέρνει, σημειώνοντας ότι «είμαστε η χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την υγειονομική και οικονομική διαχείριση της πανδημίας σύμφωνα με το Bloomberg, με τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων σύμφωνα με τη Eurostat και αναμένεται να έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός της πολιτικής αποτυχίας τι είναι αλήθεια;».
 
Παράλληλά, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έκανε την επιλογή να αφήσει το ΕΣΥ στην τύχη του, να μην προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ, να αφήσει ανεξέλεγκτους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, να αδιαφορήσει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς», ενώ εκτιμά ότι «ένα τρίτο κύμα είναι μάλλον αναπόφευκτο καθώς η κυβέρνηση ούτε αυτή τη φορά προετοίμασε τον κρατικό μηχανισμό, τις δομές του κοινωνικού κράτους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για αυτό το πιθανότατο ενδεχόμενο».
 
«Έγκλημα» στη Δυτική Αττική


Ειδικά για τα μέτρα και την κατάσταση στη Δυτική Αττική, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «έγκλημα που τελέστηκε κατά της εργατικής τάξης», καθώς «εκεί λειτουργεί η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας την οποία η κυβέρνηση από επιλογή άφησε πλήρως ανεξέλεγκτη και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους», ενώ επισήμανε ότι «σαφώς η κατάσταση εκεί αλλά και η διαχείρισή της έχει ταξικό και αντεργατικό πρόσημο όπως εξάλλου και το σύνολο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας».
 
Τέλος, υπογράμμισε ότι η μη στήριξη των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη διάρκεια του lockdown, είναι αποτέλεσμα των ιδεολογικών επιλογών της ΝΔ και τονίζει ότι «χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη στροφή στην οικονομική πολιτική», με «μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών, καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, έκτακτο κοινωνικό εισόδημα για να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες», ώστε «να αποφύγουμε μια νέα ανθρωπιστική κρίση που είναι προ των πυλών αν δεν είναι ήδη εδώ».