Τζανακόπουλος: Δεν θα γίνουν αποδεκτές απαιτήσεις εκτός των συμφωνηθέντων (BINTEO)

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές παράλογες απαιτήσεις και απαιτήσεις εκτός των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί. Αυτό επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σημειώνοντας πως όποια συμφωνία στο πλαίσιο της β΄αξιολόγησης δεν μπορεί να περιλαμβάνει νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος.

573482c91dc52401538b4ad1

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μείωση του αφορολόγητου, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, τονίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και ανέφερε ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά το Κυπριακό, χαρακτήρισε θετική την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις συζητήσεις, καθώς και την ανταλλαγή χαρτών, ωστόσο επισήμανε ότι κρίσιμα ζητήματα παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Διάσκεψη στη Γενεύη, εφόσον διαφανεί δυνατότητα εξεύρεσης λύσης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε τη θέση Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό το ότι οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για τα ζητήματα της ασφάλειας έχουν υποστήριξη από την ΕΕ.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο νέας επικοινωνίας Τσίπρα – Ερντογάν, είπε πως η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά, όλα τα ενδεχόμενο είναι ανοιχτά και πως αν χρειαστεί νέα συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο, θα πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε στενό συντονισμό και διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη». Εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι ελληνικές θέσεις για τα θέματα ασφάλειας έχουν αποκτήσει υποστήριξη από την ΕΕ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερη (σ.σ. μετά από εκείνη που είχαν την περασμένη Δευτέρα) επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, ακόμα και στη διάρκεια της ημέρας, είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ότι «είμαστε σε στενή παρακολούθηση των συνομιλιών, αν χρειαστεί νέα συνομιλία, θα γίνει». Επισήμανε ότι η πολυμερής διάσκεψη δεν έχει ακόμα ξεκινήσει επίσημα, οι συζητήσεις ξεκινούν στις 6.00 το απόγευμα και πως «παρακολουθούμε στενά και αναλόγως θα πράξουμε».

Σε σχετικό ερώτημα, είπε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε μια σκληρή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης και ότι «έχουμε εξαρτήσει την παρουσία του πρωθυπουργού στη Γενεύη από την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης και μόνο». Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «το επίπεδο εκπροσώπησης της τουρκικής πλευράς το αποφασίζει η τουρκική πλευρά και εκ μέρους μας δεν έχουμε την πρόθεση να εμπλακούμε στη συζήτηση που γίνεται στην Τουρκία και σχετίζεται με την ίδια την πολιτειακή διάρθρωση».

Ο κ. Τζανακόπουλος συμπλήρωσε ότι, αν η τουρκική πλευρά επιλέξει τη συμμετοχή της στην πολυμερή διάσκεψη σε επίπεδο πρωθυπουργού, αυτό είναι θέμα δικό της και σημείωσε πως το σημαντικό είναι να διαφανεί πιθανότητα εξεύρεσης λύσης.

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…