Τζανακόπουλος από τη Μόρια: Ένοχος ο Μητσοτάκης και η ΝΔ για αυτή τη δραματική κατάσταση

Ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ και συγκεκριμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Λέσβο.

5f5a9029825e630b8b5f30e3

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέβη στη Λέσβο, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, τόνισε: «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να συνέλθει και να δώσει αποτελεσματικές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, που με απίστευτη ανικανότητα έχει αφήσει να γιγαντωθούν τις δύο τελευταίες μέρες. Πρέπει να φροντίσει να βρεθεί στέγη, φαγητό και υγειονομική περίθαλψη για αυτούς τους ανθρώπους”, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη Λέσβο “Αν δεν προχωρήσει άμεσα σε μια σοβαρή διαχείριση αυτής της τεράστιας κρίσης οι ευθύνες θα βαραίνουν αποκλειστικά την ίδια και ιδιαιτέρως και ειδικώς τον κ. Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Τζανακόπουλου:

«Η κατάσταση που αντικρίσαμε πριν από λίγη ώρα εδώ στους δρόμους της Μυτιλήνης είναι στην κυριολεξία δραματική. Πρόκειται για μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αφορά τόσο τους πολίτες της Μυτιλήνης όσο και τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στο κέντρο της Μόριας.

Η κατάσταση αυτή έχει ενόχους και πολιτικούς υπευθύνους. Πρόκειται για τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ που ως αντιπολίτευση επέλεξε να τροφοδοτήσει και να καλλιεργήσει ένα αδιανόητο αντιπροσφυγικό και αντιμεταναστευτικό μένος και να επενδύσει σε ακραίες πολιτικές δυνάμεις και ως κυβέρνηση οδήγησε τα πράγματα στην κυριολεξία εκτός ελέγχου με την επιλογή της να σταματήσει τη διαδικασία αποσυμφόρησης που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούσε με γοργούς ρυθμούς.

Να θυμίσω ότι τον Ιούνιο του 2019 η Μόρια είχε περίπου 5500 ανθρώπους που φιλοξενούνταν εκεί, κανείς δε λέει ότι η κατάσταση ήταν εύκολη τότε, όμως με την επιλογή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να σταματήσει η διαδικασία της αποσυμφόρησης για να μην ανοίξει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μέτωπο με τους ακροδεξιούς πυρήνες, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη χώρα, καταδίκασε ένα ολόκληρο νησί, τους πολίτες του, τους κατοίκους του, αλλά και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην απόλυτη ανθρωπιστική καταστροφή. 

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ιδιαίτερα δε, με δεδομένο ότι μεταξύ αυτών των ανθρώπων υπάρχουν και φορείς του κορονοϊού. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να συνέλθει και να δώσει αποτελεσματικές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, που με απίστευτη ανικανότητα έχει αφήσει να γιγαντωθούν τις δύο τελευταίες μέρες. Πρέπει να φροντίσει να βρεθεί στέγη, φαγητό και υγειονομική περίθαλψη για αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν προχωρήσει άμεσα σε μια σοβαρή διαχείριση αυτής της τεράστιας κρίσης οι ευθύνες θα βαραίνουν αποκλειστικά την ίδια και ιδιαιτέρως και ειδικώς τον κ. Μητσοτάκη».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…