Τζανάκης: «Το 70% των ιερέων και το 90% των μοναχών είναι ανεμβολίαστοι»

Μετρήσεις που διενεργεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναδεικνύουν μια ανησυχητική πραγματικότητα.

NewsRoom 01/10/2021 | 15:29

Σε μια ανησυχητική εκτίμηση προχώρησε σήμερα ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας τον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων και των μοναχών είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί.

Επεσήμανε μάλιστα το γεγονός ότι οι ιερείς και οι μοναχοί ασκούν έντονη επιρροή σε μεγάλο ποσοστό πολιτών επί του συγκεκριμένου ζητήματος «αθορύβως».

«Είπατε να μην μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στις εκκλησίες. Μα κύριοι, αν δε μπαίνουν, τότε θα λειτουργήσει μόνο το 30% των εκκλησιών. Διότι το 70% των παππάδων είναι ανεμβολίαστοι, για να μην πω το 80%. Θα μπορούσε να γίνει μια έρευνα να δούμε σε τι ποσοστό είναι οι παππάδες εμβολιασμένοι. Επηρεάζουν αθορύβως πάρα πολύ κόσμο. Από δημοσκόπηση έχει προκύψει ότι το 11% επηρεάζεται από θρησκευτικούς λόγους. Δεν είναι απλά εικασίες αυτά. Το 90% των μοναχών που επίσης επηρεάζουν πολύ κόσμο είναι ανεμβολίαστο αυτή τη στιγμή. Υπολογίζω 80-90% των μοναχών, θηλέων και αρρένων ιερομονάχων είναι ανεμβολίαστο», είπε ο κ. Τζανάκης. 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ «θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά».