Τζανάκης: Υπολογίζω τουλάχιστον χίλιους νεκρούς από κορονοϊό στη Σαγκάη

"Δεν είναι δυνατόν να έχεις τρεις νεκρούς, όταν έχεις 300.000 κρούσματα σε ένα πληθυσμό όπου οι άνω των 65 είναι 30%-40% ανεμβολίαστοι"

Για τουλάχιστον χίλιους έως τρεις χιλιάδες νεκρούς από κορονοϊό στη Σαγκάη κάνει λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης , αμφισβητώντας τα επίσημα στοιχεία που μιλούν για μόνο δέκα νεκρούς.

Δεν είναι δυνατόν να έχεις τρεις νεκρούς, όταν έχεις 300.000 κρούσματα σε ένα πληθυσμό όπου οι άνω των 65 είναι 30%-40% ανεμβολίαστοι και οι άλλοι είναι εμβολιασμένοι με ένα εμβόλιο ανίσχυρο κατά της Όμικρον και της Όμικρον 2, πολύ περισσότερο από τα δικά μας. Σύμφωνα με τα 300.000 κρούσματα, υπολογίζω ότι θα υπάρχουν 1.000-3.000 νεκροί. Και αυτό με τα στατιστικά της Ελλάδας, όχι αυτών που έχουν εκεί”, ανέφερε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, “μιλάμε για μια περιοχή με έκταση λίγο μικρότερη από την Κρήτη, με 26 εκατομμύρια κατοίκους. Αυτό προϋποθέτει ένα πολύ προηγμένο σύστημα Δημόσιας Υγείας για να αντιμετωπίσει μια τέτοια έξαρση. Έχουν πάρα πολύ αυστηρό δόγμα “μηδενικής ανοχής”. Μέχρι τώρα λειτούργησε, με τις παραλλαγές ως και τη Δέλτα. Πολύ φοβάμαι ότι είναι τελείως ανίσχυρο για την Όμικρον και την Όμικρον 2. Θα δούμε αν πέφτουν έξω. Μιλάμε για πολύ διεισδυτική μεταδοτικότητα, που μπορεί να κατασταλεί πρόσκαιρα, αλλά πολύ γρήγορα φουντώνει”.

Ο ίδιος ευχήθηκε να “αντέξει” η Σαγκάη, καθώς αν ξεφύγει ο ιός μπορεί να προκαλέσει σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στην οικονομία και το εμπόριο.

 

 

Κρήτη: Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία-Γρονθοκόπησε τη φίλη του κι εξαφανίστηκε

Κρήτη: Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία-Γρονθοκόπησε τη φίλη του κι εξαφανίστηκε

Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία έρχεται στο φως της δημοσιότητας με θύμα μια γυναίκα από…