Newsroom

Newsroom

Τζανάκης: Πάνω από 50.000 τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα

Η κορύφωση του κύματος θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει σχεδόν όλο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας

5255012

Τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι πάνω από 50.000 και βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του εν εξελίξει κύματος, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης ξεκαθάρισε πως η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει σχεδόν όλο τον Ιούλιο. “Θελω να ελπίζω ότι δεν θα ανέβουμε πάνω από τα 30.000 κρούσματα κατά μέσο όρο. Θα έχουμε αυτά τα κρούσματα, που είναι πάρα πολλά, αλλά είναι πολύ λιγότερα από αυτά που υπάρχουν στην κοινωνία. Είναι όσα δηλώνονται και όσα ανακοινώνονται. Εγώ νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι πάνω από 50.000 ημερησίως. Αν αναρωτηθούμε ποιοι από τους γνωστούς μας και τους συγγενείς μας νοσούν αυτήν τη στιγμή, θα δείτε τουλάχιστον μία ή δύο οικογένειες να νοσούν όλοι μαζί”.

Το καλό της υπόθεσης, συνέχισε ο ίδιος, είναι ότι και αυτό το κύμα δε δίνει αύξηση στις ΜΕΘ, δίνει όμως αυξήσεις στις νοσηλείες, που σε ποσοστό 70-80% αφορούν σε ανθρώπους που πηγαίνουν στο νοσοκομείο για άλλα πράγματα και διαπιστώνεται πως έχουν και κορονοϊό.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συζήτηση για επαναφορά της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε κάποιους χώρους, σχολίασε: “Εγώ φορώ τη μάσκα μου στα σούπερ μάρκετ και όπου νομίζω ότι θα κινδυνεύσω. Δεν την έχω βγάλει, οπότε δεν χρειάζεται αστυνομική επιβολή επ’ αυτού. Όποιος νομίζει ότι δεν είναι ασφαλής σε ένα περιβάλλον όπου βρίσκεται, καλό θα είναι να φορέσει τη μάσκα“.

 

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…