Newsroom

Newsroom

Τζανάκης: Μπορεί να δούμε και 13.000 κρούσματα μέσα στις επόμενες μέρες

Τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000, κατά την εκτίμηση του καθηγητή Πνευμονιολογίας

5305985

Ορατό είναι το ενδεχόμενο τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να φτάσουν τα 12.000 ή ακόμα και τα 13.000 μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονιολογίας Νίκο Τζανάκη, ο οποίος, μιλώντας στον  ΣΚΑΪ, εξέφρασε ανησυχία για τον δείκτη θετικότητας που όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικά στην Αττική, επεσήμανε πως «βράζει», καθώς, «έχουν τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχουν τετραπλασιάσει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Παράλληλα, εκτίμησε πως τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ τόνισε πως η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα και συνέχισε λέγοντας πως: «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου».

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον σχολίασε πως επιθυμεί να είναι «τζούφια», δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη. Υποστήριξε, επίσης, πως αν δεν είχαμε την Ομικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα επιθυμούσε την άμεση εφαρμογή τους, και συγκεκριμένα από «απόψε», και όχι μετά τις γιορτές.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…