Newsroom

Newsroom

Τζανάκης: Ίσως να φτάσουμε και τα 30.000 κρούσματα – Μετά τις 15 Ιουλίου η κορύφωση

Είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε σε πάνω από 20 θανάτους ανά ημέρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας

5287849

Από 17.000 έως 22.000 κρούσματα κορονοϊού «δείχνουν» για σήμερα τα μοντέλα του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, ο οποίος μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως εξήγησε, σημαντικό είναι το πόσοι από αυτούς που έχουν συμπτώματα θα κάνουν τεστ, και πόσοι από αυτούς που θα βγουν θετικοί θα το δηλώσουν.

Σύμφωνα με το μοντέλο του καθηγητή, η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου, όταν και τα ημερήσια κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν έως και τα 30.000. Εκτίμησε ακόμα πως είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε σε πάνω από 20 θανάτους ανά ημέρα.

“Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα αυξηθούν οι θάνατοι. Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί σχεδόν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από εκεί που είχαμε 80 έχουμε φτάσει τις 250”, ανέφερε.

Όσο για το άνοιγμα των εμβολιασμών με την τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού και στις ηλικίες 30-50 ετών, ο κ. Τζανακης σχολίασε: “Το να κάνει κάποιος εμβόλιο κάτω των 50 ετών δεν είναι λάθος, ή εν πάση περιπτώσει δεν κινδυνεύει, δεν θα του κάνει κακό. Τα εμβόλια έχουν αυτές τις πολύ απειροελάαχιστες επιπλοκές που γνωρίζουμε όλοι, δεν θα του κάνει κακό. Όταν όμως στην Ιατρική δεν έχουμε διακριτή ωφέλεια από μια ιατρική πράξη, όσο απλή και αθώα κι αν είναι, δεν την επιχειρούμε“.

 

 

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…