Τζανάκης: Η εκκλησία δεν παίζει τον ρόλο της στον εμβολιασμό

Υπάρχουν ιερείς που αποτρέπουν ακόμα πιστούς να εμβολιαστούν «και διά του παραδείγματός τους αλλά και κατ’ ιδίαν»

5340305 1

O καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο ίδιος τάσσεται υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών στον στρατό, την εκκλησία αλλά και των εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον ρόλο της εκκλησίας, ο ίδιος σχολίασε ότι «η εκκλησία δεν παίζει τον ρόλο που θα έπρεπε να παίζει» και πως δεν πρέπει να μείνει στις εγκυκλίους, διότι «δεν θα πείσουν τον κόσμο. Η εκκλησία πρέπει να κάνει ό,τι έκανε χθες ο παπά Ανδρέας (σ.σ. εμβολιασμοί στην εκκλησία στις Αρχάνες). Και φοβάμαι ότι η εκκλησία δεν παίζει το ρόλο που (θα έπρεπε να) παίζει».

«Είναι δυνατόν ένας ιερωμένος, ο οποίος ψάλλει, ο οποίος συγχρωτίζεται με έναν ευάλωτο πληθυσμό στις εκκλησίες, να μην του ζητούμε πράσινο διαβατήριο;» σημείωσε, ενώ αντίστοιχο σχόλιο έκανε και για τους στρατιωτικούς και τους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας ότι: «Είναι δυνατόν το στράτευμα να το αφήσουμε να νοσήσει σε ποσοστό 20 με 30% με τους κινδύνους που έχουμε σήμερα; Και οι εκπαιδευτικοί είναι στενός κρατικός παράγοντας».

Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στους ιερείς και τους μοναχούς, λέγοντας ότι: «Για να μην πω ότι ορισμένοι παίζουν από πίσω άλλο ρόλο… Γνωρίζουμε οι γιατροί ότι σε μοναστήρια και σε πάρα πολλούς άλλους χώρους, οπού πάνε άνθρωποι και έχουν πνευματικούς κ.λπ. ξέρουμε οι γιατροί, οι πάντες τον ρόλο που παίζουν, είναι απλό το πράγμα για να το πω ευθέως».

Βέβαια, δεν στάθηκε μονάχα στις έμμεσες καταγγελίες, και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν ιερείς που αποτρέπουν ακόμα πιστούς να εμβολιαστούν, απάντησε ότι αυτό γίνεται «και διά του παραδείγματός τους αλλά πιστεύω και κατ’ ιδίαν… Πιθανότατα είναι λίγοι, αλλά κάνουν μεγάλη ζημιά». 

«Η εκκλησία δεν έχει παίξει το ζωντανό ρόλο που είναι ο δρόμος που έδειξε ο παπά Ανδρέας. Χθες ο παπά Ανδρέας μάζεψε 70 άτομα και εμβολιάστηκαν. Πήγαμε σε σπίτια ανήμπορων ανθρώπων με την βοήθεια της υπηρεσίας Βοήθεια στο Σπίτι και καταφέραμε με το συνεργείο και ανοσοποιήσαμε κατάκοιτους με προβλήματα. Εφόσον οι ταγοί της εκκλησίας κατά τόπους παροτρύνουν ιερείς και δεν τους φέρνουν εμπόδια ναι μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλοι μπορούμε να δούμε κι άλλους ιερείς να κάνουν εκκλησίες εμβολιαστικά κέντρα» εξήγησε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…