Newsroom

Newsroom

Τζανάκης για άνοιγμα σχολείων: «Μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα»

Πώς σχολιάζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης οι καθηγητές Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και Ιωάννης Κιουμής

5281980

Τις ενστάσεις τους για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει κανονικά τα σχολεία, έστω και με αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξέφρασαν μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega οι καθηγητές Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και Ιωάννης Κιουμής.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης: “Προσωπικά πιστεύω πως θα έπρεπε να κάνουμε μία εβδομάδα παράταση των διακοπών, να δούμε πώς θα πάνε οι δείκτες και εν συνεχεία να βάλουμε τα παιδιά στα σχολεία, έχοντας δει τι έχει γίνει και στις άλλες χώρες που έχουν ακολουθήσει την ίδια τακτική. Έτσι θα ήμασταν πιο ασφαλείς τουλάχιστον ως προς τη συνέψιση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Δε με φοβίζει τόσο πολύ το ότι θα αρρωστήσουν τα παιδιά, τα οποία σπανίως δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Εκείνο που με φοβίζει είναι ότι μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα, είτε γιατί θα αρρωστήσουν πολλά παιδιά και δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο, είτε γιατί οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα νοσήσουν και δεν θα μπορέσουν να κάνουν τα καθήκοντά τους“.

Από την πλευρά του, ο κ. Κιουμής συμφώνησε ότι θα έπρεπε να έχει δοθεί παράταση στις διακοπές των μαθητών, υποστηρίζοντας επιπλέον: “Όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες έχουν σαν στόχο την αποφυγή συνωστισμών και συναθροίσεων που διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. Αυτό το μήνυμα της αποφυγής του συνωστισμού κατά κάποιον τρόπο υπονομεύεται από την έναρξη των σχολείων που γίνεται μέσα σε αυτές τις ημέρες, γιατί τα σχολεία, είτε το θέλουν είτε όχι και με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποτελούν εστίες συνωστισμού. Είναι αυτονόητο αυτό. Κατά συνέπεια, δεν μπορείς να είσαι πειστικός όταν επιβάλλεις στον κόσμο να αποφεύγει τον συνωστισμό στις καθημερινές του συναθροίσεις, στα κέντρα διασκέδασης, στα γήπεδα, οπουδήποτε“.

 

 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…