Newsroom

Newsroom

Τζανάκης: Δεν αποκλείεται κάποια μέρα να φτάσουμε και τα 30.000 κρούσματα

Τα κρούσματα που ανακοινώνονται θα πρέπει να τα πολλαπλασιάσουμε επί 3 ή ακόμα και επί 4 για να βρούμε τον πραγματικό αριθμό, σύμφωνα με τον καθηγητή

5287849 1

Σημάδι ενδημίας του ιού αποτελεί το ότι έχουμε 90.000 κρούσματα και δεν έχουμε αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη.

“Θέλω να ελπίζω ότι αρχής γενομένης μάλλον από αυτήν την εβδομάδα, θα αρχίσει να μειώνεται σημαντικά ο ρυθμός αύξησης. Υπολογίζουμε ότι θα είμαστε κατά μέσο όρο κοντά στις 22-23 χιλιάδες. Δεν αποκλείεται κάποια μέρα να φτάσουμε και τις 30 χιλιάδες. Έστω με αυτά τα τεστ που γίνονται τώρα, που είναι ελλιπή. Υπό αυτήν την έννοια, αν υπάρξει αυτή η κορύφωση μέχρι τις 25 του μηνός, ίσως και λίγο νωρίτερα, τότε θα έχουμε μια βραδεία αποκλιμάκωση, θα παραμείνουμε δηλαδή ψηλά στα κρούσματα, μάλλον πάνω από 10 με 15 χιλιάδες, πιθανότατα και όλο τον Αύγουστο”, ανέφερε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο Mega.

Εκτίμησε πως τα κρούσματα που ανακοινώνονται θα πρέπει να τα πολλαπλασιάσουμε επί 3 ή ακόμα και επί 4 για να βρούμε τον πραγματικό αριθμό, όμως αυτό έχει και την καλή του πλευρά: “Το να μην πηγαίνει κάποιος να δηλώσει το κρούσμα, το να μην ασχολείται πολύ, να τηρεί την καραντίνα του, δείχνει οτι αρχίζει αυτή η ίωση να γίνεται κάτι σαν κρυολόγημα που δεν του δίνουμε και πολύ μεγαλη σημασία. Επομένως θα είναι πολύ σημαντικό αυτό να συνεχίσει και μάλιστα να αυξηθεί. Θα πρέπει ακόμα και αν αυτοδιαγνωσκόμεθα στο σπίτι να τηρούμε τουλάχιστον την καραντίνα 5-7 ημέρες, με μεγάλη προσοχή”.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της συνέχισης της καθημερινής ανακοίνωσης των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας πως ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να δίνει καθημερινά τα κρούσματα και να μη δημιουργεί σύγχυση με την εβδομαδιαία ενημέρωση.

 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…