Τζανάκης: Δε χάνουμε και τίποτα αν ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα

Υπέρ της παράτασης των διακοπών των μαθητών ο καθηγητής Πνευμονολογίας - Το πρόβλημα με την αποτελεσματικότητα των self test

5077961 1

Την άποψή του ότι θα ήταν καλύτερο να παραταθεί η επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, αντί να ανοίξουν τα σχολεία με αυξημένα τεστ, επανέλαβε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open.

Όπως ανέφερε, πρόκειται πράγματι για μία δύσκολη απόφαση, ωστόσο τόνισε πως η υγειονομικά ασφαλέστερη επιλογή θα ήταν η αναβολή της επαναλειτουργίας των σχολείων, με δεδομενο ότι “δε χάνουμε και τίποτα περιμένοντας μία εβδομάδα“.

Αναφορικά με την εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων με περισσότερα self tests, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι τα self test δεν πιάνουν αποτελεσματικά την παραλλαγή Όμικρον και επιβεβαίωσε ότι τα self test θα αποδώσουν όταν το ιικό φορτίο θα έχει πλέον αναπτυχθεί, όταν δηλαδή έχει γίνει η ζημιά της διασποράς.

Σχολίασε ακόμα: “Πολλοί λένε για τα παιδιά που θα χάσουν πάλι μία εβδομάδα. Μα όταν γίνεται μια θεομηνία ή οτιδήποτε, τα κρατάμε τα παιδιά 3-4 μέρες στο σπίτι. Ε, δεν είναι και η πρώτη φορά που τα παιδιά θα παρατείνουν τις διακοπές τους 3, 4, 5 μέρες. Δεν είναι πολύ, δεν κάνει ζημιά. Έχω την αίσθηση ότι έτσι πάμε ασφαλεστερα. Πλην όμως, η επιτροπή σίγουρα έχει περισσότερα στοιχεία, και επιδημιολογικά και άλλα. Οποιαδήποτε απόφαση κι αν πάρει θα πρέπει να τη στηρίξουμε”.