Τζανάκης: Βρίσκουμε μόνο τα μισά κρούσματα από τα πραγματικά

"Επικοινωνιακό λάθος" σύμφωνα με τον καθηγητή το αφήγημα περί απλής γρίπης - "Δεν είναι μια απλή γρίπη", ξεκαθαρίζει

5336212

Τα μισά περίπου κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα παραμένουν κάτω από τα “ραντάρ”, λόγω της πιο ήπιας νόσησης που περνούν κυρίως οι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, “εν πολλοίς η Όμικρον, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και στα νεαρά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, διαδράμει με πολύ ήπια έως καθόλου συμπτώματα, με συνέπεια κάποιος που λίγο τον γαργαλάει ο λαιμός του, λίγο έχει ένα μικρό συναχάκι, να μη δίνει σημασία και να μην τρέχει να κάνει εξέταση. Αυτό το τεκμαίρω και από το γεγονός ότι η πίεση στο σύστημα δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει. Βλέπουμε ότι οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550, κοντά στις 600. Αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα. Επομένως, βλέπω ότι αυτή η πτώση των κρουσμάτων από εκείνη τη φοβερη εβδομάδα των εορτών με τα 50.000 κρούσματα, εκείνη η εβδομάδα αντικατόπτριζε την πραγματικότητα. Αυτήν τη στιγμή δε γνωρίζουμε τα πραγματικά κρούσματα. Η εκτίμησή μας είναι ότι την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν τουλάχιστον λίγο περισσότερα από την προηγούμενη, που σημαίνει ότι είναι γύρω στα 40 με 45 χιλιάδες κατά μέσο όρο, ενώ με βαση τα μετρήσιμα δεδομένα, ήταν γύρω στα 22.800. Υπολογίζω ότι γύρω στο 50-60% των πραγματικών κρουσμάτων βρίσκουμε με τον διαγνωστικό έλεγχο που γίνεται τώρα“.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, σημείωσε: “Όλοι νομίζουν ότι η Όμικρον είναι μια απλή γρίπη. Εμένα με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ αυτό το επικοινωνιακό λάθος. Να σας πω μόνο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ότι σε 65 νοσηλείες των τελευταίων ημερών, το 78% των νοσηλειών είναι Όμικρον. Δεν είναι μια απλή γρίπη. Βέβαια, είναι ανεμβολίαστοι όλοι αυτοί. Όλες οι νοσηλείες είναι σε απλές κλίνες, σε ΜΕΘ πιθανότατα δεν έχουμε κανέναν. Επίσης, σχεδόν το 95% των παιδιατρικών εισαγωγών είναι Όμικρον”.

 

 

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…