Newsroom

Newsroom

Τζανάκης: Ακόμη και 5.000 κρούσματα σήμερα ή αύριο

Για αριθμό κρουσμάτων που προκαλεί σοκ έκανε λόγο σήμερα ο καθηγητής Τζανάκης ο οποίος αναμένεται να καταγραφεί σήμερα ή αύριο

AP 21034623037117 1

Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε σήμερα ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης για τα αναμενόμενα κρούσματα, χωρίς μάλιστα να έχουν μπει ακόμα τα self test στην ζωή μας.

Μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι σήμερα ή αύριο αναμένεται να σπάσουμε το ρεκόρ κρουσμάτων και υπογράμμισε ότι ίσως να δούμε αποκλιμάκωση μετά της 15 Απριλίου. Ο καθηγητής είπε ότι αναμένεται να αγγίξουμε τα 5.000 κρούσματα κορονοϊού.

Να ανατραπεί η απόφαση για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Για την παράταση του lockdown, που κρατά κλειστά τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη τόνισε: «Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή (σ.σ.: για το λουκέτο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) πρέπει να ανατραπεί» είπε ο καθηγητής.

«Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθούν το κέντρο και οι αστικές περιοχές. Ευτυχώς, δόθηκε η εντολή ο κόσμος να βγαίνει έξω τα Σαββατοκύριακα. Χάρηκα πάρα πολύ που είδα τον κόσμο να είναι έξω. Αυτό τον βοηθά να τηρεί τα μέτρα καλύτερα και τις καθημερινές», τόνισε.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…