Newsroom

Newsroom

Τζάμπα τόση προπαγάνδα: 14,1% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Η προπαγάνδα των συμβατικών μίντια πρέπει να κάνει πολλή δουλειά ακόμα για να πείσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ είναι καταστροφή…

syriza 93

Η προπαγάνδα των συμβατικών μίντια πρέπει να κάνει πολλή δουλειά ακόμα για να πείσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ είναι καταστροφή για τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σημαντικότατο προβάδισμα 14,1% έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9%, η ΝΔ 21,8%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 5,1%, η Χρυσή Αυγή, 5%, οι ΑΝΕΛ Λ3,6%,το ΠΑΣΟΚ 3,3%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, η Τελεία 1,1%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% και οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 16%.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 51% υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το θέμα, το 27% θέλει δημοψήφισμα και το 15% εκλογές. Στο ερώτημα εάν η Ευρώπη δεν δεχθεί τις ελληνικές προτάσεις το 50% δηλώνει πως η κυβέρνηση πρέπει να συμβιβαστεί, ενώ το 36% ζητά ρήξη. Το 63%, εξάλλου, δηλώνει ανήσυχο για χρεοκοπία έναντι 32% που δεν δείχνει το ίδιο, ενώ το 48% ανησυχεί για το ενδεχόμενο Grexit, έναντι 45%.

Την ίδια ώρα, το 39% είναι ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Το 64%, επίσης, διαφωνεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, το 77% διαφωνεί με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, ενώ το 32% διαφωνεί και με τις αλλαγές στην Παιδεία. Το 55% διατηρεί θετική γνώμη για τον Γιάνη Βαρουφάκη έναντι 36% που έχει αρνητική , ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου οι θετικές γνώμες είναι 40%, έναντι 50% που φτάνουν οι αρνητικές.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…