Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Ευχαρίστως θα πήγαινα και φυλακή» – Δηλώνει αμετανόητη για τις τρανσφοβικές απόψεις της

Ο μουσικός Scott Spalding της πρότεινε να ψηφίσει το Εργατικό Κόμμα που σκοπεύει να καταστήσει τις επιθέσεις κατά της ταυτότητας φύλου ποινικό αδίκημα που θα τιμωρείται με έως και δύο χρόνια φυλακή.

AP080129041598

Την Τρίτη 17 Οκτρωβρίου, η παγκόσμιου φήμης συγγραφέας των «Χάρι Πότερ» Τζ. Κ. Ρόουλινγκ – γνωστή για τις τρανσφοβικές απόψεις της- ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία που με ένα σύνθημα έγραφε: «Επαναλάβετε μετά από εμάς: Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες», με την ίδια να σχολιάζει «Όχι».

Την εν λόγω ανάρτηση με την απάντησή της σχολίασε μεταξύ άλλων, ο μουσικός Scott Spalding.

Ο μουσικός της πρότεινε στα σχόλια να ψηφίσει το Εργατικό Κόμμα που σκοπεύει να καταστήσει τις επιθέσεις κατά της ταυτότητας φύλου ποινικό αδίκημα που θα τιμωρείται με έως και δύο χρόνια φυλακή. Η ίδια ως απάντηση, είπε πως «ευχαρίστως» θα εξέτιε ποινή φυλάκισης για τις αντι-τρανς απόψεις της.

«Ευχαρίστως θα κάνω δύο χρόνια, αν η εναλλακτική λύση είναι ο εξαναγκασμένος λόγος και η αναγκαστική άρνηση της πραγματικότητας και της σημασίας του φύλου», απάντησε η Ρόουλινγκ.

«Φέρτε τη δικαστική υπόθεση, λέω εγώ. Θα είναι πιο διασκεδαστικό από ό, τι έχω περάσει ποτέ σε κόκκινο χαλί» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η αμφιλεγόμενη συγγραφέας αστειεύτηκε στη συνέχεια σχετικά με τις πιθανές δουλειές που θα μπορούσε να κάνει όσο θα ήταν στη φυλακή.

«Ελπίζω για τη βιβλιοθήκη, προφανώς, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω καλά στις κουζίνες», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Το πλυντήριο μπορεί να είναι πρόβλημα. Έχω την τάση να συρρικνώνω πράγματα/να τα κάνω ροζ κατά λάθος. Υποθέτω όμως ότι αυτό δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν είναι κυρίως μπουγάδες και σεντόνια» ανέφερε η 58χρονη συγγραφέας.

Η Ρόουλινγκ έχει μακρύ ιστορικό τρανσφοβικών σχολίων, ξεκινώντας από το 2017, όταν έκανε like σε ένα tweet που καταδίκαζε το κίνημα για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ.

Την επόμενη χρονιά, η συγγραφέας προκάλεσε αντιδράσεις για δεύτερη φορά, αφού έκανε like σε ένα άλλο tweet που ισχυριζόταν ότι οι τρανς γυναίκες ήταν απλώς «άντρες με φορέματα».

Η Ρόουλινγκ έχει βρεθεί αμέτρητες φορές σε ανάλογη θέση με τις διχαστικές της απόψεις, όπως στα τέλη του 2019, όταν υπερασπίστηκε μια γυναίκα που απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έγραψε στο Twitter «οι άνδρες δεν μπορούν να μεταμορφωθούν σε γυναίκες».

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Αγγλίδα συγγραφέας ήταν πολύ ειλικρινής σχετικά με τις απόψεις της, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από τους θαυμαστές του «Χάρι Πότερ», ακόμη και από ορισμένους από το καστ και το συνεργείο.

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

6184096

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένει στις αδιανόητες δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

γεωργια

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

5862941

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί…