Newsroom

Newsroom

Τύρναβος: Μυθικές ατάκες με ρεπόρτερ της ΕΡΤ στο Μπουρανί – «Χρόνια πολλά και χαρά στα σκέλια μας» (video)

«Μην στεναχωριέσαι όμως, την π... δεν θα την φας!», ανέφερε ένας από τους συμμετέχοντες καρναβαλιστές στο παραδοσιακό "Μπουρανί"

Τύρναβος

H ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη βρέθηκε στον Τύρναβο για να καλύψει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και το παραδοσιακό έθιμο «Μπουράνι» που αναβιώνει εδώ και πολλά χρόνια στη Θεσσαλία.

Τα βασικά σημεία αυτού του εθίμου είναι ο φαλλός και οι βωμολοχίες που ακούγονται είναι μυθικές.

«Δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, το ΕΣΡ το επιτρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά η ρεπόρτερ της ΕΡΤ στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τότε ένας κάτοικος της περιοχής, της έδεσε γύρω έναν φαλλό γύρω από τη μέση της και της είπε: «Μην στεναχωριέσαι όμως, την π… δεν θα την φας!».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας κάτοικος από τον σύλλογο «Μπουρανί-Γαϊτανάκι» του Τυρνάβου, ο οποίος σημείωσε: «Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους, χαρά στα σκέλια μας, καλά γ.. να έχουμε φέτος!».

Η κουβέντα γύρω από το έθιμο συνεχίστηκε με επικές ατάκες όπως, «Εμείς εδώ στον Τύρναβο γ… και γ… και τη ζωή χαιρόμαστε» και «Σήμερα ξεκινάει η Σαρακοστή από κ… και μ…».

Όσο για τον λόγο που δεν άφηναν τις γυναίκες του να πάνε στο «Μπουρανί» τα παλαιότερα χρόνια, απάντησαν: «Απογορευόταν γιατί τους έπιαναν τον κ…».