Newsroom

Newsroom

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός, που κηρύχθηκε…

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός, που κηρύχθηκε λόγω της επίσκεψης του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Χισλάμ Καντίλ, παραβιάστηκε και από τις δύο πλευρές.

Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη νότια Γάζα και ρουκέτες από τη Γάζα να πλήττουν το νότιο Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ο συνολικός απολογισμός των εχθροπραξιών αυξήθηκε στους 25 νεκρούς με τους θανάτους άλλων δύο Παλαιστινίων, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα την Παρασκευή.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ζήτησε νωρίτερα την επιστράτευση νέων ισραηλινών εφέδρων λόγω της κλιμάκωσης της έντασης ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία επιστράτευσης 16.000 εφέδρων.

Η επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου στη Λωρίδα της Γάζας διήρκεσε τρεις ώρες και ήταν μια ένδειξη αλληλεγγύης στους μαχητές της Χαμάς. Ο Χισλάμ Καντίλ καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις και έκανε λόγο για τραγωδία. Η κατάπαυση του πυρός όμως που είχε γίνει δεκτή και από τις δύο πλευρές δεν τηρήθηκε τελικά αφού λίγη ώρα μετά την άφιξη του Αιγύπτιου πρωθυπουργού στην περιοχή εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τη Γάζα στο Ισραήλ και το Τελ Αβίβ απάντησε άμεσα με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.