Τυμπάκι: Επεισόδια και βανδαλισμοί από ακροδεξιούς

Eπεισόδια εις βάρος Πακιστανών από ακροδεξιούς καταγγέλλει  το antilalospress.gr  

0 700 3 0

Περί τα 300 άτομα, μακράν των προσδοκιών προφανώς των διοργανωτών, συγκεντρώθηκαν τελικά στο Τυμπάκι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία των Πακιστανών στην περιοχή με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν πριν μερικές μέρες στο συσκευαστηριο Γιαννακάκη.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έβγαιναν στο μικρόφωνο και αναφέρονταν στα …«πατριωτικά συναισθήματα» που πρέπει να διέπουν τους κρητικούς και απαιτούν να φύγουν οι Πακιστανοί αφού, όπως αναφέρουν, η παρουσία τους εδώ «συνδέεται με την Τουρκία» και τη στάση της απέναντι στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα (σ.σ.: πρόκειται για γνωστή ακροδεξιά προπαγάνδα)

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει παραπάνω από 15 συλλήψεις και προσαγωγές ανθρώπων που προσέγγιζαν το Τυμπακι, ενώ προσήχθησαν στο ΑΤ Μοιρών και νεαροί που κυκλοφορούσαν με ελληνικές σημαίες στο κέντρο του Τυμπακίου.

Επίθεση σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας

Ξαφνικά, κάποιοι απο τους συγκεντρωμμένους επιτέθηκαν σε «τζαμί» (αυτοσχέδιο χώρο λατρείας) όπου προσεύχονται οι Πακιστανοί. Κατευθύνθηκαν προς το χώρο και όταν έφτασαν πετροβόλησαν το κτήριο σπάζοντας τις τζαμαρίες. Αν και στο χώρο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τους οργισμένους διαδηλωτές.

Όταν όμως στο σημείο έφτασαν οι ενισχύσεις των ΜΑΤ, οι διαδηλωτές απωθήθηκαν βίαια. Κάποιοι τραυματίστηκαν από γκλοπς ενώ έπεσαν και χημικά. Οι συγκεντρωμένοι πήγαν στον κεντρικό δρόμο όπου και εκεί συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.