Τυχαίες "βαφτίζει" η Σπυράκη τις μυστικές επαφές με τον Ζάεφ

Την δική της εκδοχή έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη στο δημοσίευμα της FAZ, σύμφωνα με το οποίο είχε μυστικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και συζήτησαν για το ονοματολογικό.

5bb345b31dc52493568b456f

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η Μαρία Σπυράκη υποστήριξε πως η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ ήταν εντελώς τυχαία.

«Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διαψεύδει ότι υπήρξε και δεύτερη συνάντηση όπως αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. Όπως είπε συναντήθηκαν μία φορά και ήταν τον Δεκέμβριο του 2017.

Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Ντιμιτρόφ τους σύστησε και ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ρώτησε ποια θα είναι η στάση της ΝΔ, με εκείνη να απαντά ότι η ΝΔ απορρίπτει τη συμφωνία και θα την καταψηφίσει, δηλώνοντας παράλληλα άγνοια επί των διαπραγματεύσεων του ιδίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Μου απάντησε πως λυπάται για αυτό και η συζήτηση έληξε κατ’ αυτόν τον τρόπο», τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξε άλλη συζήτηση».

Ερωτηθείσα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η κα Σπυράκη απάντησε: «Ήταν μια δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες».

«Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (σ.σ.: στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς», υπογράμμισε.

Τέλος, η κυρία Σπυράκη επιτέθηκε κατά του δημοσιογράφου της FAZ, υποστηρίζοντας ότι και άλλη φορά έχει δώσει ρεπορτάζ που χτυπούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενη σε ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο άλλα λέει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών και άλλα στις Βρυξέλλες.

Τι αποκάλυψε η FAZ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο φέρνει στο φως έγγραφα από συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής συνάντησε τον Ζόραν Ζάεφ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ σε μία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της χώρας τον Μάιο του 2018 ο Ζάεφ αποκάλυψε ότι είχε μία ακόμα συνάντηση με τη Μαρία Σπυράκη στις Βρυξέλλες, κατά την οποία «του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της», το οποίο διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για το λόγο αυτό, αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας».

«Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους Μακεδόνες, αποδεικνύεται παρασκηνιακά», σχολιάζει η εφημερίδα για τις επαφές της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…