Newsroom

Newsroom

Τυφώνες, πλημμύρες και καύσωνες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Τέλος στο εύκρατο κλίμα της Ευρώπης βάζει η κλιματική αλλαγή. Πλέον, η γηραιά ήπειρος και η Ελλάδα θα χαρακτηρίζονται απο…

tyfonas 0

Τέλος στο εύκρατο κλίμα της Ευρώπης βάζει η κλιματική αλλαγή. Πλέον, η γηραιά ήπειρος και η Ελλάδα θα χαρακτηρίζονται απο πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα και πολλά ανθρώπινα θύματα.

Τυφώνες, σφοδρές καταιγίδες, πλημμύρες και μεγάλης διάρκειας καύσωνες που ως τώρα αποτελούσαν σπάνια φαινόμενα, είναι πλέον και θα ειναι και στο εγγύς μέλλον τα βασικά χαρακτηριστικά του κλίματος.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, σερ Μπράιαν Χιπ, η Ευρώπη θα θρηνήσει πολλά θύματα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

“Οι Ευρωπαίοι θα μάθουν να ζουν με τυφώνες και σφοδρές καταιγίδες, όπως ο Ξάβερ που έπληξε την βορειοδυτική Ευρώπη προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές. Αλλά και οι καύσωνες θα οδηγούν στο θάνατο πολλούς πολίτες. Και καθώς η στάθμη της θάλασσας θα ανεβαίνει, οι παραλιακές πόλεις θα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο”, αναφέρει ο σερ Μπράιαν, που υπογράφει την πιο πρόσφατη έρευνα για την κλιματική αλλαγή/

“Οι ανθρώπινες απώλειες από τους καύσωνες αλλά και το οικονομικό κόστος από τις καταστροφές που προκαλούν οι πλημμύρες, θα πρέπει να ανησυχούν τους ειδικούς”, προσθέτει ο Βρετανός επιστήμονας.

Από την πλευρά της, η Κομισιόν έχει ήδη προειδοποιήσει πως η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών. Για παράδειγμα, θα υπάρξουν αλλαγές στην συχνότητα εμφάνισης ασθενειών που μεταδίδονται μέσω εντόμων (κουνούπια και τσιμπούρια). Επιπλέον, θα υπάρξουν και έμμεσες επιπτώσεις, για παράδειγμα αλλαγές στην ποιότητα του νερού και του αέρα.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»