Newsroom

Newsroom

Τwitter μόνο για λίγους στο Ιράν

Σαράντα Ιρανοί υπερσυντηρητικοί βουλευτές θέλουν να απαγορευτεί η πρόσβαση στο Twitter, παρότι έχουν κάνει χιλιάδες tweets οι ίδιοι, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

twitter1 0

Όπως τονίζουν, επιθυμούν να τιμωρείται η χρήση διαύλων μετάδοσης δεδομένων, με την οποία χρήστες μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε απαγορευμένους ιστότοπους, γράφει σήμερα η εφημερίδα Etemad στην ηλεκτρονική της έκδοση. Οι ιρανικές κρατικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε χιλιάδες ιστότοπους.

Ωστόσο, περισσότερα από τα δύο τρίτα των βουλευτών αυτών έχουν κάνει χιλιάδες αναρτήσεις στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, 28 από τα 40 μέλη του ιρανικού κοινοβουλίου έχουν κάνει συνολικά 5.920 tweets.

Σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας δραστηριοποιούνται στο Twitter, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Χασάν Ροχανί, καθώς και του υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ακόμη και αξιωματούχων από το συντηρητικό στρατόπεδο και σκληροπυρηνικούς κύκλους.

Οι Ιρανοί συχνά αγνοούν τις κρατικές απαγορεύσεις στο Διαδίκτυο και αποκτούν πρόσβαση σε λογοκριμένους ιστότοπους μέσω άλλων διόδων, μέσα από εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN).

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, περισσότεροι από τους μισούς από τους 82 εκατομμύρια Ιρανούς είναι μέλη τουλάχιστον ενός από τα απαγορευμένα κοινωνικά δίκτυα.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…