Τwitter και το Facebook διέγραψαν λογαριασμούς που δυσφήμιζαν τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ  

Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποίησαν περίπου χίλιους λογαριασμούς στο Twitter και, σε μικρότερη έκταση, ορισμένες σελίδες στο Facebook για να δυσφημίσουν και να διχάσουν τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

hong kong

Το Twitter διέγραψε 986 λογαριασμούς που “συντονίζονταν στο πλαίσιο μιας επιχείρησης υποστηριζόμενης από το (κινεζικό) κράτος” για “να υπονομεύσουν τη νομιμότητα και τις πολιτικές απόψεις” των διαδηλωτών, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook, που ενημερώθηκε για το θέμα από το Twitter, ανέφερε από την πλευρά του ότι διέγραψε για τους ίδιους λόγους επτά σελίδες, πέντε λογαριασμούς και τρεις ομάδες που “συνδέονταν με πρόσωπα που σχετίζονται με την κυβέρνηση του Πεκίνου”.

Το Twitter υπενθύμισε ότι οι κινεζικές αρχές το έχουν απαγορεύσει στην ηπειρωτική Κίνα. Οι πράκτορες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να παρακάμψουν την απαγόρευση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν διευθύνσεις IP αφού τις ξεμπλόκαραν για τον σκοπό αυτόν.

Το Facebook, που επίσης έχει απαγορευτεί στην Κίνα, διευκρίνισε ότι περίπου 15.500 λογαριασμοί “ακολουθούσαν” μία ή περισσότερες από τις σελίδες που καταργήθηκαν από την πλατφόρμα του.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…