Το twitter για τα αγνοούμενα προσφυγόπουλα: #Μητσοτάκη_που_είναι_τα_παιδιά;

 Στη χώρα μας στα στοιχεία που υπάρχουν έως το 2020 αγνοούνται 2.118 προσφυγόπουλα 

NewsRoom 16/10/2021 | 13:53

Έρμαια της τύχης τους είναι χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες καθώς  στα στοιχεία που υπάρχουν έως το 2020 αγνοούνται 2.118 προσφυγόπουλα εγείροντας ερωτήματα για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά τον αριθμό των προσφυγόπουλων που αγνοείται η τύχη τους μεταξύ 2018-2020. Πρώτη βρίσκεται η Ιταλία με 5.775 εξαφανισμένα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και δεύτερο το Βέλγιο με 2.642 ενώ τρίτη έρχεται η Ελλάδα με 2.118 παιδιά.

 

Τι απαντάει η ειδική γραμματέας

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για τις ζωές αυτών των παιδιών και μάλιστα είχε συγκεντρώσει όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο γραφείο του. Το χάσταγκ #Μητσοτακη_που_ειναι_τα_παιδια τις τελευταίες ώρες έχει βρεθεί ψηλά στο Twitter και όχι αδίκως, αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ήταν πια στις αρμοδιότητες του γραφείου του όσα αφορούσαν το εν λόγω ζήτημα.


Η Αγαπηδάκη δε σχολίασε τίποτα για το ζήτημα, αντιθέτως ειρωνεύτηκε!


Παράλληλα η  ειδική γραμματέας Ειρήνη Αγαπηδάκη όχι απλά δε σχολίασε τίποτα για το μείζον αυτό ζήτημα, αλλά προσπάθησε να στρέψει αλλού το βάρος μιλώντας για την κακοκαιρία “Μπάλλος” και ειρωνευόμενη τους πολίτες που αναδεικνύουν το ζήτημα στα Social Media.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της  ενάμιση χρόνο μετά τη δημιουργία της.