Το «Τσουνάμι» του συλλαλητηρίου που περίμεναν, δεν ήρθε ποτέ

Η μεγάλη μαζική προσέλευση διαδηλωτών που περίμεναν οι διοργανωτές στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα, τελικά δεν έγινε.

Συλλαλητηριο 1

Στην προσπάθειά τους να «φτιάξουν κλίμα» ενόψει του συλλαλητηρίου, οι εμφανιζόμενοι ως «επίσημοι» διοργανωτές αλλά και οι τηλεοπτικοί ρήτορες-πολιτικοί-συνομωσιολόγοι ορισμένων ΜΜΕ, να καλούν όλη την βδομάδα για πανελλαδική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, επιπεδώθηκαν  σε ένα από τα αγαπημένα τους «σπορ», και συγκεκριμένα στις… ιστορίες για αγρίους.

Ετσι, μετά τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, όπου διά της… πλειοδοσίας έφτασαν να μιλάνε έως και για 800.000 κόσμου που συμμετείχε, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δε θα μπορούσαν να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από… 1.000.000 κόσμο που περιμένουν! Μάλιστα το Κανάλι του Σκαι από το πρωί είχε βγάλει κιόλας την πρώτη εκτίμηση. 

Τι έγινε τελικά; Με κινητοποίηση από όλη την Έλλαδα και όπως ανέφεραν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ η συμμετοχή έφτασε τις 60.000 χιλιάδες διαδηλωτές!

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Από ώρα 14:00 σήμερα (20-01-2019) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική (326) λεωφορεία, από τα οποία (253) από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, (71) από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας και (2) από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης. 

 

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

persefoni1

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για…