Newsroom

Newsroom

Tσουκαλάς: "Δεν είχα ποτέ εργοδότη μου το δημόσιο".

    Απάντηση για το εφάπαξ ύψους 1 εκατ. ευρώ έδωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς τονίζοντας ότι…

tsoykalas

 

 

Απάντηση για το εφάπαξ ύψους 1 εκατ. ευρώ έδωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς τονίζοντας ότι πρόκειται περί αποζημίωσης απο ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα της ιδιωτικής, ολλανδικής τράπεζα ABN-AMBRO στην οποία εργαζόταν επί 35 χρόνια.

Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι απο την τράπεζα αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2010, πριν εκλεγεί βουλευτής, έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Όπως διευκρινίζει,  η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό μστην ασφαλιστική εταιρεία «Generalli» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβε την επιταγή της αποζημίωσής του, που «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η αποζημίωση αυτή προκύπτει από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο. Το υπόλοιπο δε μέρος του ποσού, όπως επισημαίνει, αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αποζημίωση της τράπεζας, «πρόγραμμα που και αυτό λειτουργούσε το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα με συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο».

Απαντώντας σε δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι πήρε την αποζημίωση της Generalli  όταν ήταν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ, δηλώνει ότι πρόεδρος ήταν ως τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησε και έλαβε την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.

«Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωση μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο» δηλώνει, τονίζοντας ότι δεν έχει ποτέ στη ζωή του μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Σχετικά με τα ακίνητα, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας στον ίδιο και τη σύζυγό του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, «ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση».

Όπως υποστηρίζει, όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά, καθώς το μόνο ακίνητο που αγόρασε εξ ημισείας με τη σύζυγό του είναι στη Βάρη, με δάνειο στις αρχές του 2010.

Ο κ. Τσουκαλάς κάνει λόγο για λανθασμένη ερμηνεία και στην περίπτωση των οχημάτων, αναφέροντας ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει τρία οχήματα και δύο μοτοσικλέτες, ενώ στην πραγματικότητα, όπως δηλώνει έχει στην κυριότητά του ένα αυτοκίνητο, ένα δεύτερο εξ ημισείας με τη σύζυγό του και μία μοτοσικλέτα.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…