Σε νομικές ενέργειες προχωρούν ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η σύντροφός του Εύα Καρύδη, μετά τα σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή κοινές φωτογραφίες τους.
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, καθώς η κ. Καρύδη βρέθηκε στο επίκεντρο απαξιωτικών σχολίων, τα οποία αναπαράχθηκαν σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων του ζευγαριού από ενημερωτικά μέσα.
Με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος τους Ιωάννης Σιαμέλης γνωστοποίησε την απόφαση για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε παράνομη προσβολή της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων τους.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές δέχθηκαν «απρόκλητη και προδήλως παράνομη προσβολή της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων», ενώ γίνεται ειδική αναφορά στην αναπαραγωγή ιδιωτικών φωτογραφιών και στη δημοσίευση «βαθύτατα σεξιστικών και καταφρονητικών σχολίων» σε βάρος της Εύας Καρύδη.
Το ζευγάρι τονίζει ότι σέβεται την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοσιογραφική κριτική, ξεκαθαρίζει όμως ότι από εδώ και στο εξής κάθε ενέργεια που θεωρεί ότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα και την προσωπικότητά του θα αντιμετωπίζεται μέσω των αρμόδιων ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων.
Διαβάστε επίσης:
Τσουβέλας και Καρύδη προχωρούν σε νομικές ενέργειες για σεξιστικά σχόλια στο διαδίκτυο – Μηνύσεις σε διαδικτυακά τρολ
Αιχμές Κοτζιά για ΣΥΡΙΖΑ: «Τον διέλυσαν, τον έθεσαν σε ομηρία και θέλουν τα ασημικά»
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε πόλεμο καταγγελιών – Ποιον υπηρετεί πλέον αυτό το μπάσκετ; (προσοχή video με ακατάλληλο λεξιλόγιο)
Ράμα κατά Ελλάδας, Σερβίας και Ιράν για τις διαδηλώσεις – Έντονη κριτική από Αλβανικά ΜΜΕ
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια