Newsroom

Newsroom

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Τσιτσιπάς

Καιρό είχε να απασχολήσει τη δημόσια συζήτηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλά οι δηλώσεις που έκανε για τις χωμάτινες επιφάνειες είναι σίγουρο πως θα προκαλέσουν ποικίλα σχόλια.

Ο Έλληνας τενίστας λίγο πριν τους κρίσιμους αγώνες του στο Masters της Μαδρίτης έδωσε συνέντευξη στο Tennis TV και μίλησε με… ποιητική διάθεση για τις χωμάτινες επιφάνειες που αποτελούν μεγάλο ατού για τον ίδιο.

«Μπορώ να βρω την κίνησή μου, μπορώ επιτέλους να γλιστράω, νιώθω πιο συνδεδεμένος με αυτά τα γήπεδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Τσιτσιπάς και εκτός από τα χωμάτινα γήπεδα αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Ράφα Ναδάλ.

Τσιτσιπάς: Αναλυτικά τι δήλωσε για το χώμα

«Μου αρέσει όταν αλλάζω επιφάνειες, έχω πολύ καλή αίσθηση του κορτ, ειδικά όταν είναι χωμάτινο. Είναι κάπως ανανεωτικό για το μυαλό να αλλάζουμε σε χωμάτινα γήπεδα, μπορώ να βρω την κίνησή μου, μπορώ επιτέλους να γλιστράω, νιώθω πιο συνδεδεμένος με αυτά τα γήπεδα.

Το χωμάτινο κορτ είναι πάντα ο καμβάς για μένα, μπορώ να… γράφω ποιήματα σε αυτό, να δημιουργώ ιστορίες. Για μένα είναι η πιο αληθινή επιφάνεια, γιατί μπορούμε να δούμε αληθινό τένις στο χώμα.

Μπορείς να αμυνθείς, μπορείς να επιτεθείς, μπορείς να κερδίσεις έναν πόντο στον οποίο φαινόταν να μην είχες καμία τύχη αν καταφέρεις να μείνεις στο ράλι και να δημιουργήσεις κάτι όμορφο, να παλέψεις αυτούς τους πόντους. Αυτή είναι η ομορφιά του παιχνιδιού, τα πάντα είναι πιθανά.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη χώματος, αυτό δεν καταλαβαίνει ο κόσμος. Υπάρχει το χώμα όπου η μπάλα αναπηδάει ψηλά, χώμα που είναι λίγο γρηγορότερο και η αναπήδηση δεν μου δίνει τόσο πλεονέκτημα, όπως πιστεύω ότι μου έδινε στο Mόντε Κάρλο. Είδα το Μόναχο την άλλη φορά και είναι αντίθετο από το Mόντε Κάρλο.

Μετά έχουμε τη Βαρκελώνη, όπου επίσης είναι πολύ διαφορετικό, είναι πολύ πιο αργό από το Mόντε Κάρλο, και έπρεπε να προσαρμοστώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Είναι ενδιαφέρον να βιώνεις όλες αυτές τις διαφορετικές συνθήκες».

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…