Εξεταστική ξαναζητά η ΝΔ για την παραδοχή Τσιρώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε περιδίνηση βρίσκεται η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ, που δεν σταματά να ζητά Εξεταστική Επιτροπή για το plan B του Βαρουφάκη. Η παραδοχή του Γιάννη Τσιρώνη, σε κάτι που έχει ειπωθεί πολλάκις στο παρελθόν, ότι δηλαδή κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ο τότε ΥΠΟΙΚ είχε παρουσιάσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών, αναζωπύρωσε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για Εξεταστική Επιτροπή.

NewsRoom 10/07/2017 | 19:38

Αδιανόητο μοιάζει για όσους αρνούνταν να διαπραγματευθούν με τους δανειστές την ύπαρξη ενός σχεδίου Β', το οποίο δεν θα είχε σκοπό την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά θα ήταν η έσχατη άμυνα απέναντι στον στυγνό εκβιασμό του 2015. 

Δείτε το βίντεο με την σχετική δήλωση του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης:

«Ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη»

Κάτι σαν το αέναο αίτημα εκλογών αρχίζει να θυμίζει το αίτημα Εξεταστικής Επιτροπής για το σχέδιο Β' του Γιάνη Βαρουφάκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ο τότε, αλλά και τώρα Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην Υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του. Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη. Αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες. Άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”.

Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

«Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και " θα είναι ντάλα μεσημέρι"!»

Από πίσω από τη ΝΔ ακολουθούν και οι κοινοβουλευτικές «απολήξεις» της, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο εν ενεργεία Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα, μας πληροφόρησε κι αυτός με τη σειρά του, χαλαρά, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το 2015 το σχέδιο για πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα και κουπόνια. Και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη ο κ.Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος. Όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν την διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου από τη Βουλή και ενδεχομένως από την δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και " θα είναι ντάλα μεσημέρι"!» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Τότε κατήγγειλαν όσους αποκάλυπταν τα τυχοδιωκτικά σχέδια τους, όπως έκανε το Ποτάμι. Τώρα ομολογούν με τον πιο φυσικό τρόπο, ότι συζητούσαν ακόμη και στο Υπουργικό Συμβούλιο για παράλληλο νόμισμα. Ο κ. Τσιρώνης αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν υπέρμαχος. Οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν από τι καταστροφή γλύτωσαν. Κι οφείλουν να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την περίοδο που πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Η απάντηση Τσιρώνη

Απαντώντας στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε: «Αφού κατέρρευσαν οι κινδυνολογίες για καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να διαστρέψουν εκ νέου την πραγματικότητα. Όλες και όλοι γνωρίζουν ότι το "σύστημα παράλληλων πληρωμών" (Ι.Ο.U) δεν έχει απολύτως καμία σχέση με παράλληλο νόμισμα. Οι ανακοινώσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά την παντελή έλλειψη προγραμματικής αντιπρότασης και τον εγκλωβισμό της σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».